Hap en Tap logo zonder streep

Scampi in whiskey met geroosterde tomaat

17 jul 2020 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Ik heb 2 kinderen, Lore en Lennert. En ik heb 2 blogkinderen, Jelle van The Messy Chef en Liesbeth van Lizzylizblog. (Volgen jullie mijn 2 oogappels al?) Geen idee waarom ze mij hun blogmama noemen, maar ik vermoed dat dat komt doordat ik altijd een luisterend oor voor hen heb en probeer om hen met goede raad bij te staan. Zoals een echt moedertje. Mijn blogzoon is het ondertussen helemaal aan het maken. Hij heeft nog maar onlangs een boek uit én dat is al aan de tweede druk toe. Mijn positieve review van een paar weken geleden zit daar natuurlijk voor iets tussen. Ah ja, mijn kind, schoon kind he! ? Soit, ik schreef toen al dat zijn scampi in whiskey met geroosterde tomaat hoog op mijn To Do-lijstje stonden. Wel, ’t is ervan gekomen! (Om nog even op mijn blogdochter terug te komen, die is flink aan de weg aan het timmeren en kan elke nieuwe bezoeker op haar blog of Instagram dubbel en dik gebruiken).

Aangezien mijn man geen warme tomaten lust, verving ik de ene tomaat door gekleurde miniworteltjes die ik #gekregen had van Van Laethem. Voor de rest respecteerde ik het recept van mijn ‘zoon’ helemaal, wat een bijzonder smakelijke maaltijd opleverde. “Goei eten” zoals hij het zelf zou omschrijven.

Willen jullie nog meer recepten voor “goei eten”? Dan kunnen jullie uiteraard zijn boek kopen, maar ik mag er ook eentje weggeven. Lieve zoon heb ik toch he! Dat heeft hij van zijn moeder. ? Haast je dus snel naar mijn Instagram account voor de spelregels.

Scampi in whiskey met geroosterde tomaat

Recept voor scampi in whiskey met geroosterde tomaat

(Voor)bereiding: ± 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 2 personen:

Dit heb je nodig:
20 scampi
2 tomaten
1 ui
2 tenen look
Stukje gember (1 cm)
1 tl gerookt paprikapoeder
Kaneelstok (of 1 tl kaneelpoeder)
2 kruidnagels
2 tl paprikapoeder
1 el bruine suiker
2 el tomatenpuree
Goeie scheut whiskey
1 el limoensap (1/2 limoen)
150 ml kippenbouillon (1/2 bouillonblokje)
100 ml room (ik gebruikte de slagroom 40% vet van Campina)
Peper en zout
Lente-ui
Olijfolie

Zo ga je tewerk

Pel de scampi indien nodig en bak ze in een diepe pan. Halveer de tomaten en leg ze op de zaadkant in dezelfde pan. Haal beide uit de pan en voeg terug een beetje olijfolie toe voor de saus.

Snij de ui fijn, pers de look en rasp de gember. Fruit alles aan in de pan en voeg de kruiden en de suiker toe.

Doe de tomatenpuree erbij en roer zeker een minuut goed door. Blus met de whiskey en laat de alcohol uitkoken. Doe het limoensap en de bouillon erbij en laat 20 min zachtjes pruttelen. Voeg dan de room toe en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.

Voeg de scampi en tomaten terug toe aan de saus en werk af met fijngesneden lente-ui.

Bron: recept uit het boek van mijn “blogzoon” Messy Chef Jelle.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Scampi in whiskey met geroosterde tomaat

by Myriam Minne time to read: 2 min
0