Betekent dat dat ik een nieuwe, eenvoudiger weg wil inslaan met mijn blog? Bijlange niet. Ik besef dat ik de laatste tijd wel vaker makkelijke recepten blogde, denk maar aan de gevulde zoete puntpaprika’s en de pastataart, maar deze gehaktballetjes van Simone zagen er zo verschrikkelijk lekker uit (haar foto is wel ‘duusd’ keer mooier dan de mijne, maar zij is dan ook een professional) dat ook ik voor de bijl ging. Ach wat? Zit ik hier nu mij serieus te verontschuldigen voor het delen van een simpel recept? Het moet/kan niet elke dag kreeft of filet pur zijn, toch? 😉
Ingrediënten voor 2 personen
Voor de gehaktballetjes:
350 g gehakt (half om half)
100 g hamreepjes
1 ei
1 el mosterd
Peper
Zout
Panko (of amandelmeel indien paleo)
Tabasco
1 blik tomatenblokjes
Voor de bloemkool:
1/2 bloemkool
100 g verse doperwten (of diepvries als je die niet kunt vinden)
Tuinkers (optioneel)
Peper
Zout
Bereiding
Maak het gehakt door alle ingrediënten (behalve de tomaten) bij elkaar te doen en goed te mengen. Voeg meer of minder panko (grof paneermeel) toe als het gehakt te nat is. Voeg Tabasco naar smaak toe.
Draai er mooie kleine balletjes van. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes mooi bruin. Voeg de tomaten eraan toe en laat het geheel even doorkoken tot de balletjes gaar zijn.
Voeg peper, zout en tabasco toe aan de tomatensaus. Indien de saus nog wat te flets is van smaak, dan kun je er een beetje mosterd bij voegen.
Maal de bloemkool fijn in een keukenmachine.
Kook de doperwtjes even kort (ca. 5 minuutjes) in kokend gezouten water. Laat ze uitlekken en verfris ze onmiddellijk onder de koudwaterkraan.
Verhit klontje boter in een koekenpan en bak de bloemkool aan, voeg de doperwten eraan toe en kruid naar smaak met peper en zout. Bak even lekker door en serveer met de gehaktballetjes. Bestrooi eventueel voor het serveren met de tuinkers.
Bron: recept van de blog Simone’s Kitchen.
Haha… Myriam! Is een prima foto lijkt me zo toch? En een superlekker recept… 🙂
Tjah, de perfectionist in mij is maar zelden tevreden, Simone. Alles kan altijd beter. 😉
ga ik zeker proberen!!
Zeker doen, Lena, niet moeilijk én lekker! Meer moet dat niet zijn op een weekdag. 🙂
Bloemkoolpuree zou hier zeker ook niet misstaan. 🙂
Inderdaad, Ann, maar je hebt alvast gelijk met je opmerking: balletjes werken altijd. Ik kreeg nog nooit zoveel comments op een recept! 🙂
Ola, zoals ik al zei … dat ziet er keilekker uit.
En serieus … die foto’s van jou doen me ook watertanden hoor 🙂
Al moet ik een beetje toegeven dat ik verliefd ben op de kommetjes van Simone (Tokyo Design) 😉
Ik probeer deze snel eens uit. Waarschijnlijk niet voor op de blog … want die foodfotografie, daar moet ik nog heel veel op oefenen hoor!
Het grappige is: ik heb die kommetjes van Tokyo Design, maar dacht dat ze gingen te klein zijn voor dit gerecht.
Achteraf had ik spijt dat ik ze niet gebruikt had… Maar ja, spijt komt na de zonde. 😉
He Myriam, ik heb een grote kom van Tokyo design.. 🙂 Die kleine zijn inderdaad te klein voor dit gerecht hoor dus goed dat je ze niet gebruikt hebt…
Niets mis met Dagelijkse Kost en een heerlijk balletje!!
(H)eerlijk, simpel eten kom maar op met inspiratie.
Inderdaad, Corrie, helemaal niks mis mee, maar voor dit soort recepten heb je al ‘1000’ websites, zoals die van Dagelijkse Kost… 😉
Vandaar dat ik mij liever wil onderscheiden door iets meer gesofisticeerde recepten te bloggen. 🙂
Eet smakelijk!
Myriam
vandaag de gehaktballetjes met romanesco en rode linzen, zal ook wel lekker zijn denk ik
Absoluut! Geen twijfel mogelijk!
Smakelijk, Annemie.
En geniet van het mooie weer.
Liefs
Myriam
Zeer lekker.Alle bordjes leeg.Dat zegt genoeg zeker.
Leuk om dat te lezen, Nadine. Alle bordjes leeg, zo hoort het! 🙂
Fijn weekend!
Myriam
hallo Myriam,
weer een heerlijk recept.
ik heb de doos tomatenblokjes vervangen door verse tomaten uit de tuin van mijn dochter.
het was zeer lekker zal het zeker nog maken daar er geen aardappelen bij zijn en de gebakken bloemkool is een goede vervanger.
groetjes Patricia
Leuk, leuk, leuk!!! 🙂