Dusk Tableware van Serax by Martine Keirsebilck.
Voor 4 personen
4 peren (ik koos voor Doyenné peren)
1 liter water
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 vellen bladerdeeg
1 eierdooier
1 el volle room
2 el hazelnootpoeder
1 el bloemsuiker
Voor de vanillesaus:
500 ml volle melk
1/2 vanillestok
150 g suiker
6 eierdooiers
Voor de afwerking:
1 el pralin
Werkwijze
Voor de vanillesaus:
Breng de melk en de doormidden gesneden vanillestok aan de kook.
Klop de suiker en eierdooiers tot een gele ruban.
Giet de kokende melk op de ruban. Giet alles terug in de kookpot en laat al roerend dikken op het vuur tot 82° C.
Laat onmiddellijk afkoelen op ijswater. Roer regelmatig om velvorming te voorkomen.
Voor de peren:
Schil de peren, maar laat het steeltje eraan.
Verwijder met een appelboor voorzichtig het klokhuis van onderaan.
Breng het water met de suiker en vanillesuiker aan de kook.
Pocheer de peren gedurende een 10-tal minuten.
Zorg ervoor dat de peren nog lichtjes stevig blijven.
Laat de peren afkoelen in de siroop en laat ze vervolgens uitlekken.
Rol het bladerdeeg uit.
Snijd repen van het deeg van 1,5 cm breed en 4 vierkantjes van 4 cm zijde. Deze gaan dienen als steun voor de peren.
Verwarm de oven voor bij 180° C.
Voor de vulling:
Meng alle ingrediënten samen: de room, suiker en hazelnootpoeder.
Vul er de peren voorzichtig mee op.
Sluit de peren af met de vierkantjes deeg en zet de peren op een bakplaat bekleed met bakpapier of een bakmatje.
Wikkel rond elke peer de repen deeg, waarbij je deze lichtjes laat overlappen.
Borstel het deeg in met dooier.
Bak de peren in de oven tot ze goudbruin kleuren gedurende 20 à 25 min naargelang je oven.
Degusteer de peren lauw met vanillesaus. Strooi er wat pralin over.
Bron: recept van de blog La Cuisine de Jackie.
Zo móói !!!
Dankjewel, Eva. 🙂