Jorien werkt voor haar pasta samen met The Geometry of Pasta. Voor deze pasta wordt enkel 100% Toscaanse durumbloem en het zuiverste bronwater gebruikt. Vervolgens wordt het deeg door handgemaakte bronzen mallen geperst. Het resultaat is een pasta met een rustieke textuur die de sauzen prachtig vasthoudt, veel beter dan de gladde, massaal geproduceerde fabriekspasta’s. Bovendien wordt de pasta van The Geometry Of Pasta langzaam en op lage temperatuur gedroogd. Afhankelijk van de pastasoort kan dit wel 50 uur duren. Deze wijze staat in schril contrast met de fabriekspasta’s die op hoge temperatuur (90°) in 4 tot 5 uur worden gedroogd. Met The Geometry Of Pasta heb je een dichte, smaakvolle pasta die goed “al dente” te koken is. Het verschil, dat proef je!
En wat past er beter bij pasta dan een Italiaans gerecht? Osso bucco! Niet de klassieke versie met kalfsschenkel, maar eentje met zeeduivel. Op dit idee kwam ik dankzij een klasgenoot aan Spermalie die me dit zomerse stoofpotje aanraadde. Wel, het smaakte verrukkelijk. Enig minpuntje? Door de look in de saus én in de gremolata, heb je een adem waardoor je ’s anderendaags plots alle plaats hebt op bus of tram. Niet te serveren aan je studerende kinderen dus wanneer die in de mondelinge examens zitten. Of juist wel? Kan ook een tactiek zijn… ?
Nodig voor 4 personen
600 g zeeduivel, in moten van 2 cm dik
1 wortel, in blokjes
1 stengel witte selder in plakjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
1 fles Passata soffrito van Elvea
1 blik Cubetti look van Elvea
1 dl visfumet
1 el olijfolie
1 blaadje laurier
Peper en zout
400 g fusilli
Voor de gremolata:
Geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
2 el gehakte bladpeterselie
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
Fruit de ui in de olijfolie, doe er de wortel, selder, geplette knoflook, passata en tomatenblokjes bij. Schep om en verwarm 1 minuut.
Leg de gekruide moten zeeduivel in de saus. Doe er de visfumet en de laurier bij. Dek af en laat 15 min heel zacht stoven.
Meng in een kommetje de citroenschil met de peterselie en knoflook.
Verdeel de zeeduivel en groenten over verwarmde borden en schep er een lepeltje gremolata bij.
Serveer er fusilli al dente bij.
Bron: recept aangepast van Solo.be
Waar is de pasta te koop?
Je kan hem bestellen via de website van Foodnomads.
Gisteren klaargemaakt en lekker bevonden!
Je recept komt in onze familiekookmap terecht.
Bedankt!
Dag Els
Dat doet me plezier!
Liefs
Myriam