Hap en Tap logo zonder streep
Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

8 sep 2023 | Hapjes

Normaal ging hier vandaag een pork Wellington verschijnen met een appeltje met veenbessen. Pure Christmas food! Maar er worden temperaturen voorspeld van boven de 25 graden. Dus heb ik last minute beslist om te kiezen voor een hapje: een oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado. Ook prima geschikt voor je kerstmenu, hoor, maar sneller klaar dan de pork Wellington en vooral veel frisser met die gel en dat ijs van avocado.

Ik haalde mijn inspiratie bij Culinaire Ambiance, maar gebruikte een eerder getest recept voor citroengel. In het recept van Culinaire Ambiance wordt 60 g agar gebruikt. Ik denk dat je dan eerder een baksteen krijgt ipv een gel… 😉

Zelf proefde ik deze oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado NIET. Ik ben geen fan van oesters, maar volgens mijn vriendinnen – die dat wel zijn – was dit een heel lekkere combo. Ik zal hen dan maar geloven op hun woord, zeker. En dat zullen jullie ook moeten doen…

De oester haalde ik bij mijn vaste visboer, de kaviaar erop bij Rob.

Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Ijsmachine

Ingrediënten
  

Voor de oesters:

  • 4 Gillardeau oesters
  • 1 Granny Smith
  • 10 g kaviaar

Voor de citroengel:

  • 75 g citroensap
  • 40 g water
  • 10 g gembersiroop
  • 40 g suiker
  • 2 g agar
  • 1 g gellan

Voor het avocado-ijs:

  • 150 g avocadopuree
  • 150 g yoghurt
  • 100 g Granny jus
  • 5 g stabilisator
  • 60 g limoensap
  • 1 snufje Thais kerriepoeder
  • 1 g Xantana

Instructies
 

Voor de citroengel:

  • Maak de citroengel. Voeg het water, de gembersiroop, de suiker, het agarpoeder en gellanpoeder bij het citroensap. Meng dit goed en breng het vervolgens gedurende 1 min aan de kook. Giet het dan in een kom en laat het helemaal afkoelen. Doe het daarna in een blender en mix het tot een gladde gel. Bewaar in de koelkast in een spuitzakje of spuitbusje voor later.

Voor het avocado-ijs:

  • Draai de ingrediënten voor het avocado-ijs in een ijsturbine af.

Voor de oesters:

  • Open de oesters en werk ze af met het ijs, de citrusgel en een toefje kaviaar.
Trefwoord avocado, citroengel, Gillardeau, Granny Smith, oester

Bron: recept geïnspireerd door Culinaire Ambiance, maar aangepast.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Oester met Granny Smith met gel van citroen en ijs van avocado

by Myriam Minne time to read: 1 min
0