Hap en Tap logo zonder streep
Mangorolletje met krabcrème, koriander, piment d'Espelette

Mangorolletje met krabcrème, koriander, piment d’Espelette

7 aug 2013 | Aperitief, Hapjes

Mijn hapjes zijn vaak een combi van zoet en hartig. Dat is me eigenlijk nog maar net opgevallen, toen ik eens mijn lijst met hapjes overliep. Zoet met kaas (zoals in dit overheerlijke glaasje met geitenkaas en abrikozen), zoet met vlees (zoals bij deze foie gras sterren met mango en peperkoek) of zoet met vis (zoals in deze vanilleglaasjes waarin gerookte paling of forel matcht met gesmolten vanilleijs).

Vandaag is dat niet anders. Deze keer kies ik voor zalig zoete mango die ik vul met een krabcrème op smaak gebracht met piment d’Espelette. De koriander uit het originele recept verving ik door bieslook, wegens not fan van koriander…

Ingrediënten voor 4 personen

1 mango, niet te rijp
1 blik krab
2 el mascarpone
1 bosje koriander of bieslook of platte peterselie
1 snuife piment d’Espelette
Peper en zout

Werkwijze

Schil de mango, maar laat ‘m heel.
Snij de mango met een mandoline in zeer fijne plakjes. Zet opzij.
Meng in een kom de mascarpone met de krab, peper en zout en fijn gesneden koriander. Voor wie geen koriander lust (zoals ik), gebruik gerust bieslook of platte peterselie in de plaats.
Voeg een snuifje piment d’Espelette toe en meng goed.
Leg een plakje mango mooi plat op je werkblad. Schik op een derde van het plakje een mooi ‘worstje’ van het krabmengsel en rol het plakje mango strak op. Dichtkleven hoeft niet: de mango plakt vanzelf.
Serveer illico presto!

Bron: de blog van Pierre Cuisine.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Mangorolletje met krabcrème, koriander, piment d’Espelette

by Myriam time to read: 1 min
0