Net zoals al mijn andere recepten met Oreo’s trouwens. Ik ben dol op dit Amerikaanse koekje en neen, ik word NIET gesponsord. 😉 Ik ben trouwens niet alleen die mening toegedaan. Alle recepten met Oreo’s die ik al blogde zijn een gigantische hit: van de Oreo tiramisu tot de no bake chocolade Oreo taart, van de chocolademousse cheesecake taart met Oreo bodem tot de Oreo & Nutella ijslolly’s in laagjes. Ik ben dan ook al reuzebenieuwd of dit koffie Oreo ijs eveneens hoge toppen gaat scheren in mijn statistieken…
Laat hieronder eens weten of jullie het gemaakt hebben en wat je ervan vond. I love feedback!
Ingrediënten
570 ml volle room
2 tl vanille-extract
½ tl zout
2 el instant koffie
2 el water
415 ml zoete gecondenseerde melk
15 Oreo’s, verkruimeld, plus wat extra voor de afwerking (facultatief)
Bereiding
Bekleed een ruime cakevorm met bakpapier. Zet apart.
Klop in een mengkom de volle room tot zich zachte pieken vormen. Meng er het vanille-extract en zout onder en blijf kloppen tot er zich stevige pieken vormen, na zo’n 30 seconden extra.
Meng de instant koffie met water en giet dit mengsel, samen met de gezoete, gecondenseerde melk bovenop de room. Roer voorzichtig tot alles goed gemengd is. Eindig met de Oreo’s.
Schep of giet het koffie Oreo ijs in de klaarstaande vorm. Strooi wat extra verkruimelde Oreo’s over het roomijs als je dat wil. Zet minstens 12 uur in de diepvries voor je het ijs serveert!
Bron: recept van Broma Bakery
ik ben fan en zal het zeker uittesten
Smakelijk, Annelies! 😉
Gemaakt en zeer goed bevonden!!!
Dankjewel, Cecile! 🙂
dit heb ik gemaakt en is super lekker – inderdaad simpel en vlug te maken
Leuk om te lezen! x