Ik ben écht niet in de wieg gelegd om “influencer” te zijn. Ten eerste, vind ik dat een verschrikkelijk woord en ten tweede, trek ik het me teveel aan als een betaalde opdracht het niet goed doet. Ik lig daar echt wakker van, de dagen voor het publiceren al en ook achteraf, als inderdaad blijkt dat het recept niet marcheert zoals zou moeten. En Instagram werkt ook niet mee. Het feit dat ik de tag Paid Partnership toevoeg (wat wettelijk verplicht is), wordt door Instagram afgetraft. (Het bewijs is deze post van vorige week. Jullie like, comment of save is dus nog altijd welkom!). Het lijkt dat Instagram denkt: “ah, Myriammeke krijgt hiervoor centen. Wel, dan kan ze een deel van die centen aan mij, zijnde Instagram, geven om mensen te bereiken”. Voor alle duidelijkheid: van Rob krijg ik geen centen, maar aankoopbonnen waarmee ik mijn ingrediënten kan kopen.
Maar wat heeft deze intro te maken met deze honingtomaatjes met boontjes en ansjovisdressing? Wel, volgende week woensdag ga ik hier een paasstol met honingtomaten in opdracht van Looye publiceren en ik vrees/weet nu al dat die niet het gewenste resultaat gaat geven. En dus deel ik vandaag al dit leuke hapje met de honingtomaatjes, zelfgekocht en onbetaald dus. Zo hoop ik de klant toch tevreden te stellen wanneer ik de statistieken van dit hapje én van de paasstol moet doorsturen. En ik ben ook gewoon echt oprecht fan van de tomaatjes!
Andere “influencers” bekijken dat anders (en ze hebben 100% gelijk!). Zij zeggen: je wordt gevraagd om een recept te maken en te delen, je doet dat goed en de rest, daar kan je niks aan doen. Daarvoor ben je afhankelijk van een wispelturig algoritme. Let it go! Soit. Door vandaag al deze amuse te delen, waarvan ik vrij zeker ben dat die wél gaat scoren (want makkelijk recept), ga ik de komende dagen, in afwachting van de paasstol aanstaande woensdag, misschien wat rustiger slapen. Noteren jullie alvast om die een like te geven? 😉
Honingtomaatjes met boontjes en ansjovisdressing
Equipment
- 1 Staafmixer
Ingrediënten
Voor de honingtomaatjes met boontjes:
- 20 honingtomaatjes
- 100 g groene boontjes
Voor de ansjovisdressing:
- 100 ml culinaire room, 20% vet
- 20 g ansjovis, uit blik
- 40 g tonijn, uit blik en uitgelekt
- 1 teentje look
- 20 ml citroensap
- 10 g mosterd
- 20 g eigeel
- Peper en zout
Afwerking:
- 10 ansjovisfilets
- 20 blaadjes cress, naar keuze
Instructies
Voor de honingtomaatjes met boontjes:
- Blancheer de tomaatjes gedurende 4 sec in kokend water. Laat schrikken in koud water en ontvel ze. Snijd de bovenkant eraf en hol de tomaatjes uit. Laat uitlekken.
- Blancheer de groene boontjes en snijd in fijne rondellen.
- Vul de tomaten met de boontjes en bewaar in de koeling.
Voor de ansjovisdressing:
- Breng alle ingrediënten, behalve de culinaire room, samen in een maatbeker en mix fijn met een staafmixer.
- Giet er nu straalsgewijs de room bij en mix verder tot een homogene dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Bewaar in een knijpflesje in de koeling.
Afwerking:
- Giet een deel van de dressing in de bodem van een schoongemaakt ansjovisblikje.
- Schik er de gevulde tomaatjes op en verdeel er vervolgens nog wat dressing over.
- Dresseer een halve ansjovisfilet op de tomaatjes en werk af met de cress.
Bron: recept van Debic.
ziet er zeer lekker uit
Dankjewel!
Ziet er mooi uit en zal zeker lekker zijn. Ik bewaar het op Pinterest in mijn map “Hapjes” zodat ik het ten gepaste tijd kan klaar maken.
Bedankt voor al die prachtige gerechten, altijd zeer mooi gepresenteerd en gedetailleerd beschreven.
Met plezier! Smakelijk!
Dat gaat zoals altijd zeer lekker zijn!
Leuk recept en die honingtomaatjes zijn echt lekker en goed bewaarbaar. Ik heb ze al in andere gerechtjes gebruikt.
Ook al wordt er niet gereageerd op uw recept ( soms moeilijk, soms geen tijd of man die niet alles graag eet) er blijven altijd tips, ideeën en producten die gebruikt worden. Geen paniek Myriam
Dankjewel, Rita!
zeker maken en zeker als we onze eigen tomaatjes hebben . toch altijd een pluspuntje.
Dank voor de fijne gerechtjes.
Andrea
Met plezier, Andrea!
Het recept ligt geprint klaar voor het weekend!
Wat wordt bedoeld met de boontjes in fijne rondellen snijden? Belgische term?
Is dat sperziebonen in kleine stukjes snijden? Soort ringetjes?
Dank alvast. En ik blijf je gerechten liken hoor!
Rondellen zijn ringetjes inderdaad. Ontleend aan het Frans. Dat doen we wel vaker hier. 🙂
Leuk recept en voor een gewone thuiskok goed te doen. Ik wil het wel liken, maar dan moet ik eerst World Press toegang geven tot mijn googleaccount en daar voel ik niets voor. Sorry Myriam. Ik heb het recept wel opgeslagen op mijn Pinterest account. Dat is toch ook een “like”?
Ik bedoel liken op Instagram, niet hier op de blog. 😉
Maar een Pin wordt zeker in dank afgenomen, hoor!
Super hapje, wat een fijn idee. Eenvoud siert en smaakt!
Dankjewel, Edwin!