Dit recept heeft niets dan voordelen: het is supereenvoudig om te maken (een klein kind kan het!), het is heel snel klaar (en kan dus op een doordeweekse woensdag als vandaag perfect op het menu gezet worden) én het is superlekker. Oh ja, dat had ik al gezegd. Vergeef me, ik word een dagje ouder… ?
Ingrediënten voor 2 personen
3 el olijfolie
150 g chorizo, in plakjes gesneden van 1 cm dik
1 stengel prei, dun gesneden
1 teentje look, geplet
8 takjes verse tijm
Peper en zout, naar smaak
1 1/4 tl gerookt paprikapoeder
1 laurierblad
1 bokaaltje Selezione del Maestro Rode gepelde Datterini tomaten 350g van Elvea
60 ml kippenbouillon
6 el witte wijn
1,5 kg schelpjes (venusschelpen, kokkels,…), schoongemaakt
Bereiding
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de plakjes worst tot ze doorbakken zijn. Dit duurt ca. 8 min. Haal de pan van het vuur en zet apart.
Zet het vuur zachter en verwijder de bruine stukjes. Voeg de prei, look en tijm toe en fruit tot alles zacht is. Dit duurt ca. 6 min. Kruid met peper en zout.
Voeg het paprikapoeder toe en het laurierblad en roer alles goed door zodat alle kruiden zich vermengen. Fruit verder gedurende 1 min.
Voeg de tomaten, de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 5 min sudderen.
Voeg de schelpjes toe, zet het vuur hoger en kook tot ze opengaan. Dit duurt ca. 8 à 10 min. Roer regelmatig.
Serveer warm met wat brood.
Bron: Me, myself & I voor Elvea.
Hoi,
dit gerecht ziet er top uit.
Alleen woon ik niet in België.
Is die pasata te vervangen voor gewone passata?
groet,
Rob
Dag Rob
Ik besef nu ineens dat ik niet de passata gebruikt heb, maar de hele Datterini tomaatjes. Die barsten door het koken lekker open.
Je zou die eventueel kunnen vervangen door tomatenblokjes met basilicum of look. Die zullen wel minder zoet smaken…
Smakelijk!
PS Ik heb het recept ondertussen aangepast.
Kan je hiervoor ook verse kerstomaatjes gebruiken ?
Dat kan je zeker, Mia. Maar ik zou toch ook nog een klein brickje polpa of zo toevoegen in dat geval. Je gaat anders iets te weinig vocht hebben, vrees ik. Smakelijk!
Mmm, ziet er lekker uit. Ga ik toch eens moeten uittesten, ondanks dat mijn ventje niet van chorizo houdt (ja ik weet het, dat soort mensen bestaat dus ook 😉 ) Bedankt voor het receptje.