“Chocolate is a delicious cure for a bad (Mon)day.” I couldn’t agree more. Heb ik een slechte dag (wat gelukkig niet zo vaak voorkomt), dan vind ik troost in chocolade. Correctie: in goede chocolade. Onlangs kreeg ik een doos waar ik héél gelukkig van werd: een Large doos van ChoFleur, goed voor een reis rond de wereld in 36 chocoladesmaken!
Pakweg 3 jaar geleden vatten Michel en Pieter Verhaert, vader en zoon, het idee op om pralines te gaan maken, anders dan alle anderen. Geen sinecure in een chocoladeland als België.
Geinspireerd door hun “muze van de smaak” experimenteerden ze maar liefst 2 jaar lang in een atelier met allerlei exotische fruitsoorten en kruiden, op zoek naar originele recepten. Bovendien lag hun lat hoog: geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers. Enkel de allerlekkerste en puurste ingrediënten, zonder toegevingen. Het resultaat is een ontdekkingsreis rond de wereld in 36 smaken.
Vanwaar de naam ChoFleur, vraagt u zich af? Elke praline vormt de knop van een bloem, met op de bloemblaadjes een nummer dat verwijst naar de smaak. De pralines worden ambachtelijk geproduceerd, in slechts kleine porties. Hoe verser de pralines, hoe smaakvoller! Er wordt aangeraden om de pralines binnen de 2 à 4 weken na aankoop te nuttigen. Ik geef u op een papierke dat ze zolang niet zullen meegaan!
Niet alleen de pralines zijn een streling voor het oog én voor de smaakpapillen, ook de verpakking mag er zijn! De ChoFleurs komen in 3 formaten: een Small kennismakingsdoosje van 9 pralines, een medium doos met 21 pralines waarmee je ruim de helft van de collectie kan proeven en tot slot, het neusje van de zalm, de Large box, de volledige collectie in een openklapbare bloem met 4 schoteltjes die je mooi op tafel kan uitstallen. Gedaan met je een weg te banen doorheen de bovenste pralines alvorens je favoriet te bereiken… Doen jullie dat ook? Ik grabbel altijd naar de donkere. ?
Elke ChoFleur is een hemelse éénhapspraline die netjes past tussen uw smaakpapillen en uw gehemelte. Mijn persoonlijke favorieten? Nr. 22 met gezouten karamel, nr 9 met passievrucht en nr 12 met Yuzu… (Jullie weten dus wat jullie te doen staat, als jullie me een cadeautje willen sturen! Met een Small doosje met 3 van elks ben ik al tevreden! ? Mijn adres vind je op de “Over mezelf” pagina. ?)
Ook zin gekregen? In december 2016 openden Michel en Pieter hun eerste winkeltje aan de Eiermarkt 5 in Antwerpen en in september 2017 namen ze hun intrek in Galerie Ganache aan de Limburgstraat 14 in Gent. Maar voor wie niet tot in Antwerpen of Gent geraakt, bestellen kan – gelukkig – ook via de webshop!
Meer weten? Check de website.
0 reacties