Hap en Tap logo zonder streep

Gazpacho van watermeloen

28 mei 2012 | Dessert, Zoet

Een bbq is doorgaans met de nodige worsten, pensen en spek en de obligate sausjes een echte dikmaker. Daarom sluiten wij die graag af met een light dessertje dat we gepikt hebben van het speciale dessertenboekje dat Roger van Damme maakte voor Canderel: watermeloen die we als gazpacho, in granité en gegrild serveren. Mmmmmmmm! Geen caloriebom, wel een smaakbom!

Gazpacho van watermeloen

Wat gaat erin?

Voor de siroop
5,5 dl water
18 g Canderel poeder
1 stengel citroengras
1 stengel munt
sap van 1 limoen

Voor de gazpacho
225 g siroop
350 g watermeloen

Voor de granité
250 g siroop
1 blaadje gelatine

Voor de afwerking
1 stuk watermeloen
2 Canderel vanille sticks
munt
citroenmelisse
Canderel poeder
100 g zure room
1 koffielepel geraspte limoen- of citroenschil

De bereiding in 4 eenvoudige stappen

Zo maak je de siroop
Breng het water met het Canderel poeder aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.
Voeg de stengels citroengras en munt en het limoensap toe en laat 30 minuten trekken.
Zeef de siroop.

Zo maak je de gazpacho
Mix de siroop en de watermeloen fijn. Zet koel weg.

Zo maak je de granité
Warm 100 g siroop lichtjes op.
Los de geweekte en uitgeknepen gelatine in de warme siroop op en voeg bij de koude siroop.
Zet de siroop in de diepvriezer en roer er elke 20 minuten in zodat er mooie ijskristallen ontstaan.

Zo werk je alles af
Snijd de helft van de watermeloen in flinke plakken en bestooi met de Canderel vanille sticks.
Warm een grillpan en grill de plakken kort.
Maak bolletjes van de resterende meloen.
Snijd de munt en de citroenmelisse fijn met meng met wat Canderel poeder onder de bolletjes.
Meng de zure room met de limoen- of citroenschil, laat 10 minuten trekken en zeef.
Vul een spuitfles met de room en zet koel weg.
Giet de gazpacho in een diep bord en werk af met de plakken watermeloen en de granité. Spuit hier en daar een druppeltje zure room. (Op mijn foto is de plak gegrillde watermeloen onzichtbaar, want onder de gazpacho gedoken).

Tip

Zet de borden 30 minuten voor het serveren in de diepvriezer.

Bron: het speciale dessertenboekje dat Roger van Damme maakte i.s.m. Canderel.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Gazpacho van watermeloen

by Myriam Minne time to read: 1 min
0