De laatste tijd krijg ik alsmaar vaker de vraag van merken of ik receptjes wil maken, fotograferen en bloggen. Onlangs nog van Santa Maria en binnenkort volgen ook nog Bosto en Lea & Perrins. Zo’n grote merken laat ik centjes betalen, ik ben daar heel eerlijk in. Maar wanneer ik van een kleine zelfstandige diezelfde vraag krijg, dan doe ik dat voor niks en graag zelfs. Ik heb mateloos respect voor mensen met passie die hun droom durven waarmaken en daar help ik graag een handje mee. Zo kreeg ik onlangs een mailtje (dat in mijn SPAM belandde, nogmaals mijn excuses, Ingrid!) van een dame die een nieuw soort rum ontwikkeld had: Carumbola.
Ze schreef: “Carumbola is een eigen creatie en lokaal geproduceerd. Het is een blend van witte rum met 100% natuurlijke geconcenteerde fruitsappen. Ideaal om creatief mee te zijn in de keuken en als cocktail. De rum is er in 2 varianten: Exotic en Very Berry.” Ondanks mijn (te) drukke agenda wilde ik Ingrid die zo vol lof over haar ‘babytjes’ schreef wel helpen en vroeg haar om staaltjes op te sturen. De rest is geschiedenis: deze exotische tiramisu was een toppertje.
Psst, de rum is sinds kort online verkrijgbaar.
Recept voor exotische tiramisu met ananas en kokos
(Voor)bereiding: 20 min
Rusten: 4 uur (of langer)
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor 6 personen:
250 g mascarpone
100 g suiker
1 pak lange vingers
1 verse ananas
3 eieren
50 ml CARUMBOLA Exotic
200 ml ananassap
Kokosrasp voor de afwerking
Werkwijze
Splits de eieren en meng de mascarpone met de dooiers en suiker en klop tot een glad mengsel.
Klop de eiwitten stijf.
Meng de CARUMBOLA Exotic met het ananassap en dompel er de lange vingers in.
Snijd 4 dikke plakken van de verse ananas en bak die in een hete grillpan. Ik gebruikte wat geklaarde boter hiervoor.
Spatel de eiwitten door het mascarpone-mengsel.
Schik alles in lagen in een schaal, te beginnen met een laag lange vingers gevolgd door een laag mascarpone en een laag ananasstukjes. Herhaal tot alles is opgebruikt en de schaal vol is.
Laat een paar uur (een nacht mag ook!) opstijven in de koelkast.
Werk net voor het serveren af met kokosrasp.
Bron: recept gevonden op de Facebook pagina van Carumbola.
Gisteren gemaakt, weliswaar met de rum die ik in huis had. Lekkerrrrrrrr !
Dat doet me plezier, Marie-Paule! x