Hap en Tap logo zonder streep
dorade

Dorade royale, kokkels, mosselen, quinoa

21 aug 2015 | Hoofdgerecht, Hoofdgerecht met vis

Na 3 1/2 jaar sta ik soms nog heel erg versteld van wat werkt en wat niet op mijn blog. En ook de likes, shares en comments op Facebook blijven mij verbazen. Ik ben nochtans al 1 1/2 jaar community manager en heb dus best al wat ervaring met do’s en don’ts op het sociale netwerk en toch… Er zijn van die recepten waarvan ik overtuigd ben dat ze gaan aanslaan… maar die blijken dan eerder ‘een slag in het water’ en dan zijn er gerechten waarvan ik denk ‘ach, die foto is niet zo goed’ of ‘dit gaat geen bereik halen’ en dan worden die binnen de paar uur een paar honderd keer bekeken. Het zal me wel altijd een raadsel blijven…

Een recent voorbeeld: het gevlochten desembrood vond ik de max. Mooie foto en een origineel recept. Het werd tot nu 126 keer gelezen. Het varkenshaasje van afgelopen woensdag, waarvan ik niet helemaal overtuigd was (niet van de smaak, zenne, die was top, maar van de foto, die vond ik maar ondermaats), dat werd reeds 445 keer bekeken. Op Facebook hetzelfde verhaal: desembrood een reach van 1539 people en het varkenshaasje een van 4946! Ach, dat houdt het boeiend zeker?

Ik ben nu al benieuwd hoe dit recept gaat scoren… Hou je van vis? Hou je van zeevruchten? Hou je van gezonde gerechten? Dan is deze dish er een voor jou! Er komt geen boter of room aan te pas. Alleen puur product. En dat proef je. Een eenvoudig, lekker en licht recept. Het verdient een topscore!

Nodig voor 8 personen

8 doradefilets met vel

Voor de kokkels:
1 takje witte selder
1 tak prei
1/2 kg kokkels
1 dl witte wijn
Een scheut Ricard

Voor de mosselen:
2 takken witte selder
1 tak prei
2 uien
500 g mosselen
1 kl kerriepoeder
Saffraan
Tijm
1,5 dl witte wijn
3 dooiers

Voor de quinoa:
250 g quinoa en bulgur (deze mix is verkrijgbaar bij Delhaize)
2 sjalotjes
2 dl kippenfond

Bereiding

Versnijd de vis en verwijder de graatjes.
Sauteer de dorade in olijfolie mooi krokant.

Voor de kokkels:
Spoel de kokkels meerdere malen in koud water.
Stoof de groenten aan en voeg de kokkels toe.
Bevochtig met witte wijn en een beetje Ricard.
Kook ze kort maar krachtig tot alle schelpen open zijn.

Voor de mosselen:
Eminceer de uien, prei en selder.
Sueer de groenten aan in boter en voeg het kerriepoeder, de saffraan en tijm toe.
Doe er nu de mosselen bij.
Bevochtig met witte wijn en kruid goed met peper en zeezout.
Kook onder deksel tot de mosselen opengaan.
Reduceer het kookvocht en zeef het door een fijne zeef.
Klop de 3 dooiers met 150 g mosseljus tot een luchtige sabayon en parfumeer met citroensap.

Voor de quinoa:
Stoof de quinoa/bulgur mix aan in boter met de fijngesneden sjalotjes.
Bevochtig met kippenfond en laat rusten gaarkoken.

Schik alles warm op het bord.

Bron: recept van Dhr. Jo Nelissen voor Gastro Vita.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

1 Reactie

  1. Judith

    Zal het er niet aan liggen dat meer mensen varkenshaas kennen dan zelf brood bakken. Ik ga zelf de varkenshaas zeker proberen. Dit recept lijkt mij ook heerlijk, maar kokkels zijn hier moeilijker te vinden.

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Dorade royale, kokkels, mosselen, quinoa

by Myriam time to read: 2 min
1