Hap en Tap logo zonder streep
De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: traag gegaard vlees

De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: traag gegaard vlees

5 jun 2017 | Electro, Reviews

Eigenlijk is deze test geen echte ‘Magimix Cook Expert versus Thermomix’ test. Waarom? Heel eenvoudig: garen op lage temperatuur in de Thermomix niet lukt. Niet in het oude toestel en ook niet in de nieuwe Thermomix TM5. Hier zijn 2 simpele redenen voor:

  1. Als je wil garen op lage temperatuur, dan moet je die temperatuur kunnen regelen per graad. En dat lukt niet met de Thermomix. Die is enkel per 5 graden verstelbaar.
  2. Het mes in de Thermomix blijft constant draaien. Rechtsom of linksom, maar het blijft wel draaien. Iets wat er zou voor zorgen dat de vacuümzak scheurt.

Of het in de Magimix Cook Expert wel lukte, dat kan je zien in mijn derde You Tube filmpje…

 

 

Mijn slotconclusie over de Magimix Cook Expert

Ik denk dat mijn boodschap aangekomen is: de Magimix Cook Expert is een keigoed toestel dat gemaakt is om de Thermomix het vuur aan de schenen te leggen. En waar mogelijk te overtreffen. Nogal logisch lijkt me dat wanneer je een nieuw toestel op de markt brengt, je de concurrentie analyseert en probeert om beter te doen. Da’s bij alle toestellen toch zo? Gsm’s, ovens, wasmachines,… Ik snap dan ook eigenlijk niet waarom mensen (soms) zo heftig en giftig reageren op mijn tests… Zouden ze dat ook doen wanneer ik zwart op wit bewijs dat de Bauknecht wasmachine beter is dan de Bosch, ik zeg zomaar iets? (Niks tegen Bosch of voor Bauknecht, trouwens, ik ken niks van wasmachines). Ik beweer trouwens niet – en dat zal ik ook nooit doen – dat de Thermomix geen goed toestel is.

Soit. Ik zou nog een paar tests kunnen doen om de stand op een forfaitscore te laten uitlopen, maar dat ga ik niet doen. Wel ben ik van plan om in de toekomst Thermomix recepten aan te passen voor de Magimix Cook Expert en daarvan You Tube filmpjes te maken. Dus, als jullie speciale wensen hebben, shoot!

 

Maar ook de slotconclusie van The Flo Kitchen

Tot slot nog even dit. Ik heb het al gezegd, maar herhaal het graag nogmaals: ik werd en word NIET betaald door Magimix om dit te doen/schrijven. Ik kreeg een toestel in bruikleen, maar ik ben ondertussen gewoon keihard fan. En zoals ik nogal fanatiek en gedreven* ben in alles, zo sta ik ook voor het volle pond achter de Cook Expert. By the way, ik ben niet alleen. Als je het Engels goed beheerst én veel tijd hebt, dan moet je de review van The Flo Kitchen eens lezen. Zij heeft echt elk onderdeel van beide toestellen in detail ontleed. Ze is het helemaal met me eens. Of allez, ik ben het helemaal met haar eens. Ze was me voor. ?

Check ook mijn eerste You Tube filmpje waarin ik sabayon maakte en mijn tweede met de rundertartaar. Abonneer je op mijn You Tube kanaal om als eerste een melding te krijgen wanneer er een nieuw filmpje online komt.

Richtlijnen voor het garen van kalfsvlees op lage temperatuur:
50° C = bleu
51-53° C = saignant
54-56° C = à point

Wil je het volledige recept zoals ik het kalfsvlees at tijdens een kookles met asperges, worteltjes en een patatje erbij? Klik dan hier.

*Voor wie me niet kent/volgt, een paar voorbeelden van mijn gedrevenheid:

  1. Vijf jaar geleden ben ik ‘onnozelweg’ gestart met bloggen en zit momenteel aan meer dan 20.000 unieke bezoekers per maand.
  2. Ik ben gestart met Start 2 Run en liep ondertussen 10 marathons, waaronder een speciale van 56 km.
  3. Al van kindsbeen af supporter ik voor Club Brugge en ga ondertussen zelfs mee naar Europese uitwedstrijden. #bluvngoan is het motto van FCB en dat is me op het lijf geschreven.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

23 Reacties

  1. Gillis Nadine

    Hallo, ik ben Nadine. Door mijn zus Monique de buurvrouw van uw broer Rudi heb ik u leren kennen. Alles zeer interessant. Heb ook juist een toestel gekocht om traag te garen en vacuüm. Vorig jaar thermomix. Ben benieuwd naar het nieuwe toestel.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Nadine,
      Ik ken Monique en José al jaren. It’s a small world.
      Veel plezier met je toestellen. Als je zo’n toestellen hebt, dan ben je een echte foodie. Smakelijk! 😉
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  2. Griet Adams

    Beste,
    Bedankt voor het uittesten. Ik heb nog een thermomix uit de jaren?? als ik nog wat wacht is het toestel goed voor Bokrijk of een heemkundig museum. Ik wil echter meer mogelijkheden en dan lijkt mij de magimex de beste koop. Niet toch?
    Voor garen op lage temperaturen gebruik ik een Anova-toestelletje. Prima resultaat.
    Bedankt voor al je wijze raad en heerlijke recepten.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Griet
      Bedankt voor je reactie. Niet weggooien, hoor, die TM. Straks is hij veel geld waard op antiekbeurzen! 😉
      Mijns inziens is de Magimix inderdaad de beste keuze.
      De Magimix kan alles wat de TM kan, maar hij kan nog meer.
      Wat ik je zou aanraden, is om eens een demo bij te wonen van de Magimix. Dit kan bv. vrijblijvend bij mijn klasgenote van Spermalie, Peggy van Profilec in Brugge. Zij organiseert heel regelmatig demo’s. Ik weet natuurlijk niet van waar je bent. 🙂
      Nog een heel fijne Pinkstermaandag!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  3. Lieve

    Beste Myriam,
    ik was al een tijdje aan het overwegen en sparen om een thermomix te kopen en omdat mijn keukenrobot het na 30 jaar trouwe dienst begeven heeft ook een kitchenaid foodprocessor. Ik heb jouw video’s daarom met veel belangstelling bekeken en hoewel ik zelfs nog niet gedacht had aan een MCE heb je mij, vooral door de bereiding van de tartaar, helemaal overtuigd. Ik ben daarom ook heel blij met je plannen om thermomixrecepten aan te passen voor de MCE. Ik kijk er echt naar uit. Veel succes nog met je supergoede blog.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Hoi Lieve
      Succes met je aankoop én met het koken. Ik wens je veel lekkere sabayons, tartaars, risotto’s, broden,… enz enz toe!
      Liefs
      Myriam

      Antwoord
  4. buffalo

    opmerking puntje drie: niemand is perfect 🙂

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Buffalo
      Van wie komt deze opmerking?? Ben jij dat Frank of is het Liselotte? Ik gok op het eerste. 😉
      We eindigden dit jaar maar weer mooi voor jullie! 🙂
      Lieve groetjes van je buurvrouw
      x

      Antwoord
  5. De Baets Martine

    Proficiat met je blog en zoveel volgers , die net als ik genieten van je heerlijke recepten , mooie foto’s en filmpjes

    Antwoord
  6. Caroline

    Traaggaren met de Magimix, super idee! Had ik zelfs nog niet aan gedacht… Ik gebruik mijn machine ook zo goed als dagelijks (ideaal voor babyvoeding ;-)), maar er zijn dus nog zoveel meer mogelijkheden. Benieuwd naar de rest van je recepten!
    P.S. Dan heb je wel een vacuümmachine nodig natuurlijk, dat heb jij ook in huis? Misschien ook wel iets dat ik aan de beenhouwer kan vragen…

    Antwoord
  7. Lou Maas

    Beste Myriam,
    jouw test TH. versus MCE vind ik geweldig (jouw gerechten trouwens ook). Toch een vraagje, wat is precies de bedoeling van TH dat ze hun apparaat aan 10.000 toeren laten draaien tegenover een goede 6.000 voor een MCE. Wil dit zeggen dat een TH fijner maalt dan een MCE of zijn deze resultaten identiek? Ik bezit een TH maar denk er zeer ernstig aan over te schakelen naar een MCE.
    Voor mijn TH krijg ik van een vriend een goede prijs zodat ik maar een 100€ moet opleggen voor een MCE (zou jij het doen in mijn geval).
    Bedankt.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Lou
      Bedankt voor je bericht en je complimentjes.
      Ik kan natuurlijk moeilijk beslissen in jouw plaats. Welke TM heb je? De oude of de nieuwe versie?
      Het verschil in toerental tussen beide toestellen heb ik nog niet gemerkt. Alle recepten zijn tot nu prima verlopen in de MCE. Al heb ik er wel nog geen tomatensoep in gemaakt. Dat moet ik eerstdaags eens doen.
      Ik zou je aanraden om alvorens de knoop door te hakken eerst eens een demo van de MCE bij te wonen.
      Dat kan bv. bij mijn klasgenote van de patisserieles aan Spermalie, Peggy van Profilec.
      Succes bij je keuze!
      Myriam

      Antwoord
      • Lou Maas

        Dank je wel, Myriam.
        Ik “had” een TM5 en heb hem net vandaag goed kunnen verkopen.
        Ja een demo bijwonen, je kent dat, ze laten je die dingen zien die niet kunnen mislukken, die ze perfect onder de knie hebben en bij iedereen wonderwel in de smaak vallen.
        Dus waag ik de gok maar voor een MCE, zonder hem in werking gezien te hebben.
        Als ik dit in jouw reactie lees, kan het voor mij al niet meer stuk: Ik wens je veel lekkere sabayons, tartaars, risotto’s, broden, enz…toe…………
        Bedankt voor jouw reactie en ik blijf een fanatieke fan.

        Antwoord
  8. Maria Verhulst

    Dag Myriam,
    ik ben aan het twijfelen tussen de thermomix en magimix, bij thermomix heb ik al eens een workshop gevolgd, waar de tomatensoep werd gemaakt, en eerlijk: die was superglad zonder één pitje of pel. Ik wacht af tot jij de soep eens maakt. Bedankt voor alle tips.
    Groetjes, Maria .

    Antwoord
  9. Jacques Missoorten

    Dag Myriam,
    Toffe website. Je hebt me echt warm gekregen voor een eventuele aankoop van deze cookprocessor. Zelf heb ik al een kitchenaid cook processor, welke wel redelijk voldoet, maar waarbij ik toch een aantal bedenkingen heb. Kleinere pot (wel groter als Thermomix), geen inductie dus minder nauwkeurige temperatuur. Wel heeft hij een voordeel, namelijk een apart stir assist (om te roeren), welke mogelijk maakt dat je bv hele kippenbillen (met been) kan bereiden. Mij lijkt het op het eerste zicht niet mogelijk met de Magimix, verbeter me als ik verkeerd ben. Ik moet dringend zo eens een demo bijwonen.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Jacques
      De Magimix heeft inderdaad geen stir assist (al moet ik eerlijk toegeven dat ik niet goed snap wat dit is en hoe die werkt).
      Wat ik zou doen met hele kippenbillen, is die bereiden in de stoomschaal in de Magimix. Moet lukken!
      Ik kan je ten stelligste een kookdemo aanbevelen bij mijn klasgenote Peggy van Profilec. Zie https://www.profilec.be voor alle info.
      Succes!
      Myriam

      Antwoord
      • Jacques Missoorten

        De stirassist komt in de plaats van het mes, een kunstof roerlepel eigenlijk, welke maakt dat een kippenbil bv met been niet vast komt te zitten of versneden word door een mes, maar er enkel geroerd word. Wat er goed aan is, dat het vlees samen met de andere ingredienten alle smaken kan opnemen, wat je niet kan bereiken als je het vlees apart bereid. Bedankt voor je antwoord, ik zoek nog een demo in Antwerpen, want Brugge is wat ver. Keep up the good work.

        Antwoord
  10. Nancy Verstraete

    Dag Myriam,
    ik ben Nancy en trots op mijn Magimix. Dit toestel heb ik niet in één twee drie gekocht. Het was twijfelen tussen de Thermomix of de Magimix. Gezocht en vergeleken! Gelezen,filmpjes bekeken en dergelijke. Ook u filmpjes bekeken en de gerechten. Ik heb er een jaar over gedaan. Want da’s hier geen nieuwe mixer of kookpot dat men koopt. Het is de Magimix geworden en wat ben ik blij dat ik die keuze genomen heb!!! Het is een SUPER machine. Ik volg u op Pinterest, ik heb ook Pinterest en heb een bord gemaakt in het Nederlands over de Magimix. De meeste dingen zijn in het Frans op Pinterest over Magimix . Voor de mensen die de taal niet machtig zijn heb ik een Nederlands bord gemaakt. Bedankt voor al de tips
    Groetjes
    Nancy Verstraete

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Nancy
      Het doet me enorm veel plezier dat ik je heb kunnen inspireren om de enige juiste keuze te maken. De Magimix biedt zoveel meer mogelijkheden dan de Thermomix en dat voor een zelfde prijs.
      Qua recepten hinkt Magimix inderdaad nog achterop, maar daar zijn ze keihard aan het werken om een inhaalbeweging te maken.
      Heel veel plezier met je toestel en smakelijk!
      Myriam

      PS Als je een Facebook profiel hebt, word dan zeker ook lid van de Belgische groep. Daarin worden tips, tricks en recepten gedeeld.

      Antwoord
  11. Leo Steegs

    Dag Myriam,
    Ik las net deze review uit 2017. Maak je nu nog steeds vaak gebruik van de Magimix of ben je inmiddels overgestapt op een ander apparaat? In dit geval gaat het artikel over traag gegaard vlees. Dat doe ik nu in een soudvide apparaat van nog een € 100,- en dat werk prima. Ik heb ook al een nomale bleder, kitchenaid, staafmixer ect.
    Met andere woorden. Is een dergelijk apparaat de investering waard of is het een “nice to have”maar niet echt noodzakelijk. Graag jouw mening als zeer actieve foodie.
    Groet, Leo

    Leo

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Leo,
      Ik heb ook een sous-vide apparaat (een Anova) waar ik vaak mee werk.
      Daarvoor gebruik ik mijn TM of Magimix niet. Het grote voordeel van die toestellen zit ‘m in het gemak waarmee je bvb. crème anglaise, béarnaise, sabayon, risotto,… maakt.
      Die maak je zonder kans op mislukken en zonder ernaar om te zien.
      Of dat een meerwaarde is in jouw keuken, daar kan ik moeilijk over beslissen.
      Succes met het maken van de juiste keuze!
      Groetjes,
      Myriam

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

De grote test Magimix Cook Expert vs Thermomix: traag gegaard vlees

by Myriam Minne time to read: 2 min
23