Tjah, vrijdag de 13de, da’s om miserie vragen, zeker? Wat heb ik toch staan prullen met dit receptje. Jawel, het overkomt mij ook nog, hoor!
In het recept stond dat ik aardbeien in 2 moest snijden en ze dan met de vlakke kant naar buiten in het glas moest schikken. Nu lukte dat niet goed, want er zat nog ruimte tussen de aardbei en het glas en telkens ik chocolademousse in het glas spoot, kwam die voor de aardbei te zitten en was mijn mooi effect weg. Dat heb ik dan opgelost door dunnere plakjes aardbei te gebruiken die ik wel tegen de glasrand kon ‘plakken’.
En dan mijn 2de probleem. Het lukte maar niet om de witte chocolade te smelten… Vraag me niet waarom. Google leerde mij dat dit eenvoudig op te lossen valt door een paar druppeltjes zonnebloemolie toe te voegen. En inderdaad het werkte… maar door die olie lukte het daarna wel niet meer om de witte chocoladeroostertjes deftig terug te laten opstijven. Telkens ik een roostertje van het bakpapier plukte, brak het in stukken. Wat een gedoe! Ik gebruik dan ook – uitzonderlijk – de oorspronkelijke foto van het recept in plaats van mijn foto… De smaken zaten wel helemaal goed. Gelukkig maar!
Ingrediënten voor 6 porties
200 g pure chocolade
50 g witte chocolade
400 g aardbeien
6 eieren
6 snufjes fijn keukenzout
1 cl citroensap
Zo ga je tewerk:
Smelt de 2 chocoladesoorten apart.
Spoel de aardbeien kort, verwijder de kroontjes en snij ze in 2 (of in dunnere plakjes, zie mijn opmerking hierboven). Schik ze met de vlakke kant naar buiten in de glaasjes.
Maak een hoorntje met een driehoek in bakpapier. Vul het met de gesmolten witte chocolade, vouw om en knip er de punt af (om fijne decoraties te kunnen maken).
Maak roostertjes in witte chocolade ter grootte van de glaasjes. Spuit hiervoor de gesmolten chocolade op bakpapier en laat dit op een plat bord opstijven in de koelkast.
Scheid de eieren.
Klop de eiwitten tot sneeuw met een snuifje zout en enkele druppels citroensap.
Meng de eierdooiers onder de gesmolten pure chocolade.
Spatel er nu voorzichtig ook de opgeklopte eiwitten onder.
Giet de mousse op de aardbeien in de glaasjes, leg het roostertje van witte chocolade erop en laat gedurende 1 uur opstijven in de koelkast.
Kun je deze CHOCOLADEMOUSSE MET ROOD FRUIT ook in silicone vorm invriezen en spuiten met velvetspray
Dank u vriendelijk
Maes ingrid
Dag Ingrid,
Dit is wel heel luchtige mousse, ik vrees dat hij te zacht gaat zijn voor wat je ermee wil doen.
Ik zou eerder voor deze opteren:
https://www.hap-en-tap.be/chocolademousse-taartje-met-gezouten-boterkaramel/
Succes en smakelijk!
Myriam
Kan ik deze ook vullen met framboos in plaats van gezouten caramel ,indien ja hou moet ik dit dan doen ,niet iedereen lust caramel.
Dan k u vriendelijk
Groetjes ingrid
Dat kan zeker. Je zou een “insert” van frambozenmousse kunnen maken:
https://www.hap-en-tap.be/millefeuille-van-chocolade-met-frambozen-en-witte-chocolademousse/