Ik ben ongelooflijk consequent. Of dat een positieve of negatieve karaktereigenschap is, dat laat ik in het midden. 😄 In het magazine Pâtisserie et Compagnie van september-oktober ontdekte ik dit recept voor brownies met pistache slagroom van Mathilde Tatin van @adopte_un_gateau. Ik zette het meteen op mijn to do-lijstje. En wat bleek? Ik had het ook al opgeslagen op mijn Instagram account. Tweemaal de intentie om deze brownies te bakken? Dan kon ik ze niet snel genoeg maken.
Bovendien had ik nog een goeie reden om dat te doen. Van Aubrion Chocolates had ik zijn recente reeks chocolate balls #gekregen en daarin zaten naast Milk Popcorn, Caramel Seasalt, Hazelnut Nougat, Ruby Yoghurt, Speculoos Spicy ook Dark Brownie balls. Die RIEPEN om gebruikt te worden als finishing touch van deze brownies met pistache slagroom. Goeie keuze. Speekmedaille voor mezelf!
Ik gebruikte hiervoor geperforeerde taartringen van bij A La Tarte.
Brownies met pistache slagroom
Equipment
- 6 (geperforeerde) bakringen van 7 cm diameter
Ingrediënten
Voor de brownies:
- 230 g pure chocolade
- 100 g boter
- 3 eieren
- 120 g suiker
- 60 g amandelpoeder
- 1 snufje zout
- 1 handje grofgehakte pistaches
Voor de pistache slagroom:
- 300 ml room, 40% vet
- 170 g mascarpone
- 30 g pistachepasta
- 40 g poedersuiker (ongeveer, + of - naar smaak)
Voor de afwerking:
- Fijngehakte pistaches
- Dark Brownie Chocolate Balls van Aubrion
Instructies
Voor de brownies:
- Verwarm de oven voor bij 170° C.
- Smelt de chocolade samen met de boter. Dit doe je best in een bain-marie: je zet een pannetje op het vuur met een bodempje water en zet hierop een kom met de chocolade en boter. De onderkant van de kom mag het water niet raken.
- Klop ondertussen de eieren met de suiker wit met een klopper.
- Wanneer de boter/chocolade mengeling gesmolten is en lauw geworden is, giet je deze bij de eier/suiker mengeling. Zorg ervoor dat de chocolade niet te warm is, want anders kunnen je eieren beginnen bakken.
- Voeg het amandelpoeder, de gehakte pistaches en het zout toe. Meng alles tot een homogeen mengsel met een houten lepel.
- Vul de vormen en zet ze gedurende 15-20 min in de voorverwarmde oven op 170° C hetelucht. De brownies zullen er nog niet helemaal gaar uitzien en zullen inzakken wanneer je ze uit de oven haalt. Dat is normaal.
- Laat ze afkoelen in de koelkast voor je ze ontvormt en zet ze vervolgens op een rooster.
Voor de pistache slagroom:
- Zet je benodigdheden (mengkom of de kom van een staande mixer), de mascarpone en de room gedurende 15 min in de diepvries.
- Schep de mascarpone en de room in de kom van de staande mixer, evenals de poedersuiker.
- Begin langzaam op te kloppen en verhoog de snelheid daarna beetje bij beetje.
- Voeg tot slot de pistachepasta toe. Let erop dat je niet teveel klopt zodat de room zou gaan schiften.
- Schep de pistache slagroom in een spuitzak met saint-honoré spuitmondje.
- Spuit de pistache slagroom op de brownies door een S-vorm te maken en werk af met gehakte pistaches en Dark Brownie Chocolate Balls van Aubrion (facultatief).
Bron: recept van de blog Adopte Un Gâteau.
Dag Myriam
Merci voor het weeral het lekkere recept v/d brownies…
Waar koop jij die franse magazienekes ,of ben je daarop geabonneerd?
Geef toe ,de franse recepten zijn meestal top !
Ik wens je nog een leuke zondag !
Grs, Decock Monique.
Dag Monique,
Op sommige Franse magazines (zoals Thuries) heb ik inderdaad een abonnement en de andere brengt mijn vriendin Ann voor me mee, wanneer ze weer eens de lands- of taalgrens overtrekt. 🙂
Franse magazines zijn inderdaad top!
Groetjes,
Myriam