Na een grondige schoonmaakbeurt met koperpoets ging ik meteen aan de slag met mijn bundt vorm. Welnu, wat heb ik geleerd? Mijn bundt is zo groot dat ik eigenlijk onderstaand recept maal anderhalf moet doen, want het deeg kwam maar tot goed halverwege en dus ontbreekt de sierlijke rand… Maar da’s een detail. Voor de rest: Dit. Is. De. Hemel!
Ingrediënten voor 1 chocolade bundt cake
Voor de bundt cake:
225 g boter, plus extra voor het invetten
35 g cacao, plus extra voor het invetten
125 ml water
300 g patisseriebloem
275 g griessuiker
1 1/2 tl bi-carbonaat
2 eieren
130 g zure room
1 tl vanille-extract
Een snuifje zout
Voor het chocolade glazuur:
100 g chocolade
130 g zure room
1 el glucose
Werkwijze
Voor de bundt cake:
Vet een bundt vorm in met boter en cacaopoeder en verwarm de oven voor op 170° C.
Doe de boter, het water, het zout, de suiker en het cacaopoeder in een kleine sauspan en verwarm op een middelhoog vuur tot alles gesmolten is.
Giet de mengeling in een grote mengkom en klop er de eieren, vanille en zure room onder.
Vouw er met een spatel de bloem en bi-carbonaat onder tot alles goed gemengd is.
Giet het deeg in de bundt vorm en bak gedurende 70 min of tot een mes of prikker er schoon uitkomt.
Voor het glazuur:
Doe alle ingrediënten in een kleine sauspan en verwarm op een laag vuurtje tot alles gesmolten is.
Giet het glazuur over de cake terwijl het nog warm is.
Bron: recept afkomstig van de blog Erin Made This.
0 reacties