Tips/notities: je kan de appelbeignets op voorhand bakken en in de diepvries bewaren. Op Valentijnsavond gooi je ze dan diepgevroren in je friteuse. Je wil de liefde van je leven tenslotte niet te lang laten wachten, toch? ?
Recept voor appelbeignet, scampi’s, kerriesaus
Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 8 personen:
Voor de kerriesaus:
2 sjalotjes
1 appel (voor de saus gebruikte ik de Stayman uit mijn Marlène® doos)
1 tomaat
4 dl kippenbouillon
1 flinke snuif madras kerriepoeder
1 dl room
Voor het beignetdeeg:
100 g bloem
1,5 dl blond bier
1 snufje suiker
1 snufje zout
2 eieren
Voor de scampi’s:
16 grote scampi’s
2 appels (ik gebruikte de Red en de Royal Gala uit mijn Marlène® doos)
4 tomaten
1 prei
Bieslook
Peper en zout
Arachideolie
Werkwijze
Voor de kerriesaus:
Breng de kippenbouillon aan de kook met de grof gesneden sjalotjes, de grof gesneden tomaat, de appels en madras kerrie. Voeg er ook de karkassen van de scampi’s bij.
Laat alles gedurende ca. 20 min gaar koken, mix en passeer de saus door een fijne zeef.
Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.
Voor de appelbeignet:
Meng de bloem met het bier, het snufje zout en suiker en de 2 eieren tot een homogeen beslag.
Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appels in duimdikke plakken.
Wentel de appelschijven door het beslag en frituur ze knapperig op 180° C.
Bak de gepelde scampi’s in hete arachideolie en kruid ze met peper en zout.
Pel en ontpit de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Bak ze kort in de arachideolie.
Snijd de prei in extra fijn frietjes (julienne) en frituur ze kort.
Schep een lepeltje kerriesaus op het bord en schik er een appelbeignet op.
Schep er wat van de warme tomaatjes op.
Werk af met 2 scampi’s en een handje gefrituurde prei.
Snipper er tot slot nog wat bieslook over.
Super gerechtje,simpel &lekker !
Mooie presentatie !
M V G
Decock Monique
Dankjewel, Monique!
Inderdaad, simpel en lekker. Meer moet dat soms niet zijn!
Eentje om te maken! 🙂
Groetjes
Myriam
Ik had een andere vraag van welk merk is het servies ( wit hoger bord ) waarop het eten op gepresenteerd hebt ?
Groetjes
Dag Marleen
Sorry dat ik nu pas reageer, maar ik zat – zoals je misschien in mijn Instagram stories kon zien – in Dortmund voor de Champions League.
Beide gebruikte bordjes voor dit recept zijn handgemaakte kommetjes van een ex-collega van mij die zich na een zware ziekte is beginnen toeleggen op “pottenbakken”. Leen is van Drongen. Mocht je interesse hebben om bij haar langs te gaan om er te kopen, dan kan ik je wel in contact brengen met haar.
In dat geval mag je me altijd een mailtje sturen: myriam.minne@yahoo.com
Groetjes
Myriam
wat ik net zei; juist lid van jouw groepje.deze uitgeprobeerd ,meteen zelfde gemaakt en genoeg ingevroren voor kerst.Was super hoor.Niet de juiste tijd om op dieet te gaan!!!Maar mijn kerstdiner kan niet meer stuk!
Oooh wat leuk om te lezen. En wat fijn dat je mijn blog ontdekt hebt!
Hier moet je helaas niet zijn voor dieetrecepten. 🙂