Hap en Tap logo zonder streep
Aardbeien cilinder, langoustine tartaar, kaviaar

Aardbeien cilinder, langoustine tartaar, kaviaar

21 jun 2024 | Hapjes

Ik ga jullie geen blaasjes wijsmaken: deze aardbeien cilinder met langoustine tartaar en kaviaar is een precisiewerkje. Eentje waarvoor je geduld moet hebben en ook een beetje geluk. Het drogen van de aardbeien is een werkje van lange adem en je moet de aardbeien cilinder op het juiste moment maken, wanneer je massa niet meer te vochtig, maar ook nog niet te droog is. Gouden raad van tante Myriam: maak maar een paar cilinders tegelijkertijd. En voor de rest: bidden en een kaarsje branden! 😜

Ik ontdekte het recept op Gronda, mijn favoriete inspiratiekanaal (#nospon, ik betaal mijn abonnement helemaal zelf), maar zag dat de chef de video ook deelde op zijn Instagram account. Bekijk die zeker eens, wanneer je deze aardbeien cilinder wil maken. Lorenzo werkte hem af met een balsamico crème (vermoed ik), ik koos voor kaviaar van Royal Belgian Caviar, de Gold Label, ziltig van smaak, gevolgd door een rijke, romige smaak met een aangename subtiele nasmaak. (#gekregen en dus #advertentie) Ideaal bij de langoustine tartaar. Die gaf ik wat pit met Tajín, een nieuw product dat ik onlangs ontdekte op Antwerpen Proeft: Tajín is een unieke kruidenmix van milde chilipeper, limoen en zeezout. De mix is gemaakt van 100% natuurlijke Mexicaanse chilipepers, zonder toegevoegde suikers of andere additieven. Je zou het ondertussen in je supermarkt moeten kunnen vinden.

Ik serveerde de aardbeien cilinder op een serveerschaaltje van zwart marmer van Chic Tableware.

Aardbeien cilinder, langoustine tartaar, kaviaar

Aardbeien cilinder, langoustine tartaar, kaviaar

Aardbeien cilinder, langoustine tartaar, kaviaar

Gang Borrelhapje

Ingrediënten
  

Voor de aardbeien cilinder:

  • 300 g aardbeien
  • 100 ml room
  • 15 g glucosestroop
  • 55 g poedersuiker
  • 65 g isomalt*
  • 1 snufje zout

Voor de langoustine tartaar:

  • 1 1/2 langoustine, per persoon
  • 1 snufje roze peper
  • 1 snufje witte peper
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 snufje hete peper (ik gebruikte hiervoor Tajín)
  • Olijfolie
  • 1 snufje zout
  • Citroenzeste

Voor de afwerking:

  • Zure room
  • Royal Belgian Caviar
  • Tijmbloempjes

Instructies
 

Voor de aardbeien cilinder:

  • Begin met het maken van een aardbeiencoulis. Kook de aardbeien op laag vuur zonder suiker te gebruiken. Voeg room toe om een roze kleur te krijgen.
  • Mix goed tot je een glad mengsel bekomt en passeer door een fijne zeef.
  • Gebruik 200 g van de verkregen coulis en meng deze goed met de glucose, isomalt, poedersuiker en zout.
  • Smeer het mengsel goed uit op een rechthoekige sjabloon en bak gedurende 50 min in de oven op 110° C. (Dit is een richttijd en richttemperatuur).
  • Als de tijd voorbij is, haal je de rechthoeken uit de oven en maak je ze voorzichtig los van de silpat. Zet ze terug in de oven tot ze weer zacht zijn. Vorm er met behulp van een cannolivorm cilinders van.

Voor de langoustine tartaar:

  • Snijd de langoustines en voeg de pittige mix van zout, peper, Tajín en citroenzeste toe. Vul de cilinders.

Afwerking:

  • Werk de cilinders af met toefjes zure room en kaviaar.
  • Schik er tijmbloempjes op.
  • Serveer meteen. (De cilinders worden snel zacht).

Notities

*Isomalt kan je in kleine hoeveelheden kopen bij A La Tarte.
Trefwoord aardbeien, cilinder, kaviaar, langoustine, langoustines, langoustinetartaar, Royal Belgian Caviar, tartaar

Bron: recept van chef Lorenzo Amati voor Gronda.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Insta inspiration

Aardbeien cilinder, langoustine tartaar, kaviaar

by Myriam Minne time to read: 2 min
0