Hap en Tap logo zonder streep
10 x kersen

10 x kersen

5 aug 2024 | Best of: 10 x

Paniekske! Ik was bij mijn vaste fruitleverancier Fruithoeve Van Poucke en stond daar voor een onaangename verrassing: de kersen waren op. Whuuuuut? “Ja, mevrouw, het was een heel slecht seizoen voor de kersen: door het slechte weer waren er veel minder dan gewoonlijk en is het dan ook vroeger dan normaal afgelopen.” Toeme he! Ik had nog een 10 x kersen post in gedachten voor na mijn vakantie. Dus zat er maar 1 ding op: even – vroeger dan voorzien – mijn vakantie on hold zetten om deze post met 10 x kersen te maken. (Pas op, hierna ga ik gewoon verder met zijn zomerslaap, hoor! Die is veel te leuk!)

Jullie zijn immers duidelijk fan van deze best of rubriek. In juli had ik 7.000 (!) meer bezoekers dan vorig jaar, deels door de 10 x mosselen post en deels door de flanmisu die een giga succes was.

De titels zijn aanklikbaar om het recept in kwestie te raadplegen.

1. Taart met rood fruit van Christophe Michalak

Wie schrik krijgt om deze taart te maken doordat het recept van een groot Parijs patissier afkomstig is, kan ik al meteen geruststellen: dit taartje is écht poepsimpel! Het ziet eruit alsof het zo uit de toonbank van de betere bakker komt, maar het is écht een fluitje van een cent. 

2. Cheesecake van Anniek

Deze cheesecake van Anniek is eigenlijk de cheesecake van Pauline en dus eigenlijk de cheesecake van New York. Pauline maakte het basisrecept, Anniek voegde er frambozen, braambessen en rode besjes aan toe en ik deed daar nog kersen bovenop. 

3. Braambessen- en kersensoep

Braambessen- en kersensoep

Er is meer in het leven dan gebak/taart/cake. Zoals deze heerlijke braambessen- en kersensoep. Zomers, lekker, licht en… onweerstaanbaar. Ideaal als afsluiter van een (zware) barbecue bij voorbeeld. Je zou er nog een bolletje ijs kunnen bij serveren, al vind ik dat in dit geval echt niet nodig. Less is more.

4. Ijssandwiches met geroosterd kersenijs en zelfgemaakte wafeltjes

Ijssandwiches met geroosterd kersenijs en zelfgemaakte wafeltjes

Een verfrissende traktatie op een warme zomerdag. Lekkerder dan dit wordt het niet!

5. Keilekkere kersentaart

Keilekkere kersentaart

Wat me zo aansprak in deze kersentaart? Vooral de originele manier van de kersen versnijden bovenop de taart (er wordt een spuitmondje gebruikt om de pit uit de kersen te steken), maar ook het feit dat er niet alleen banketbakkersroom in de kersentaart zit, maar ook een laag amandelcake en kersenconfituur. Concreet betekent dit wel dat er wat werk is aan deze kersentaart, maar je kan een paar shortcuts nemen: je zou kersenconfituur kunnen kopen en je zou de amandelcake kunnen weglaten.

6. Kers van chocolade met kersensorbet

Kers van chocolade met kersensorbet

Het ziet eruit als een kers, maar het is een chocolademousse. Hoe leuk en lekker is dat?

7. Kersentaartje

Kersentaartje

Dankzij dit kersentaartje deed ik een heuse ontdekking: zo leerde ik dat een pâte sucrée eigenlijk dezelfde ingrediënten heeft als een pâte sablée (zanddeeg) of een pâte brisée (kruimeldeeg), maar dat die in een andere volgorde worden toegevoegd en dat daardoor het resultaat helemaal anders is. Zot toch?

8. Tarte maison met krieken

Tarte maison met krieken

Ik heb even getwijfeld of ik deze tarte maison wel zou bloggen, want deze beauties maken is best wel veel werk. Maar lang heeft die twijfel niet geduurd: ik kon in 1-2-3 wel redenen bedenken om het recept toch online te zwieren:
1. Dit is een tongstrelend taartje dat elke inspanning (of ontspanning, het is maar hoe je ’t bekijkt) meer dan waard is.
2. In een moeite door heb je ineens 12 stuks. Je gaat mensen hier heel gelukkig mee maken. Baking is love made edible!

9. Fake kersen

Fake kersen

Serveer deze fake kersen als ‘sneukelingske’ bij de koffie of als volwaardig dessert met een bolletje vanille-ijs bvb. Hoe je ze maakt? Dat kan je bekijken in mijn Reel. Een likecommentsave of share zijn uiteraard ook nog steeds van harte welkom!

10. Cheesecake met kersen en zoute bodem

Cheesecake met kersen en zoute bodem

Deze cheesecake met kersen en zoute bodem is lekker én niet onbelangrijk, dees is haalbaar (ook voor wie bovenaan de hitlijst van keukenklunzen staat)!

Nu ben ik benieuwd: welk recept met kersen is jullie favoriet? Wat het ook is, wacht niet te lang, want het seizoen is dus écht bijna voorbij.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

MIS GEEN ENKEL RECEPT!

Schrijf je in en ontvang elk nieuw recept of blogartikel automatisch in je mailbox. Nu doen!

Voeg je bij 4.683 andere abonnees

ARCHIEF

6 Reacties

  1. Isabelle

    Dag Myriam,

    Het receptje met de kers ( chocolademousse) en kersensorbet. Voor hoeveel personen is dit? Ziet er zo verrukkelijk uit.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Isabelle,
      Volgens het recept is dit voor 8 personen (staat bovenaan). Of dat ook effectief zo is, moet ik je helaas het antwoord schuldig blijven. Daarvoor is dit al te lang geleden. 😉
      Succes!

      Antwoord
  2. Ilse Cloostermans

    Ik had drie weken geleden dezelfde reactie toen ik aan mijn vaste marktkraam te horen kreeg dat er geen krieken meer waren. Dirk, de marktkramer, had nochtans gezegd dat ik eind juli moest informeren. Ik was er dus gerust in en maakte alvast plaats in mijn diepvriezer voor mijn “wintervoorraad”. Jammer maar helaas, geen krieken meer door een heel magere oogst. Volgend jaar infomeer ik nog vroeger 🙂 !

    Antwoord
  3. Marinette

    Ook hier zijn de lekkerste (zeeuwse) kersen op
    Recepten worden toch bewaard dus tot volgend jaar!
    En nu rap uw holletje weer in.

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Het is hier heerlijk toeven in mijn holletje! 😉

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

10 x kersen

by Myriam Minne time to read: 3 min
6