Hap en Tap logo zonder streep

Witte chocolademousse, granaatappel, witte wijn

12 feb 2013 | Dessert, Zoet

Ik vond het recept van “pomegranate white wine panna cotta” op de blog van Pastry Affair en het sprak mij meteen aan. Maar toen bedacht ik dat ik al een panna cotta op mijn blog heb staan (klik hier), ook met een laagje rode bessen erbovenop. Dit was dus te gelijkaardig om het helemaal over te nemen.

Dan kwam het idee in me op om de panna cotta te vervangen door witte chocolademousse. Zo gezegd, zo gedaan. Het resultaat mag er wezen. De smeuïge chocolademousse geeft een mooi contrast met de granaatappel, zowel qua kleur als qua textuur. En het scheutje witte wijn reductie maakt het helemaal af.

Een ideaal dessertje om op te lepelen met vrienden of een dierbaar persoon op deze vastenavond… of om het even welke andere avond!

Nodig voor 8 glazen

Voor de chocolademousse:
1 dl room
1/2 vanillestok
300 g witte chocolade
1 blaadje gelatine
1 eierdooier
4 dl room
1 el suiker

Voor de afwerking:
1 granaatappel
240 ml zoete witte wijn
2 el griessuiker (facultatief)

Bereiding

Week het blaadje gelatine in koud water.
Kook de room (1 dl) met de opengesneden vanillestok. Neem de pot van het vuur. Voeg de witte chocolade en het uitgewrongen gelatineblaadje toe. Meng tot de chocolade gesmolten is.
Klop de 4 dl room half op. Klop de eierdooier met een afgestreken eetlepel suiker op en vermeng met het chocolademengsel.
Laat wat afkoelen en spatel daarna de half opgeklopte room onder het mengsel.
Giet de chocolademousse in glazen en laat opstijven.

Breng in een kleine sauspan de witte wijn en de suiker aan de kook en laat sudderen. Laat tot de helft inkoken voor een geconcentreerde smaak.
Verwijder van de warmtebron en zet in de koelkast.

Lepel de witte wijn reductie gelijkmatig over de glazen en verdeel er de granaatappelzaadjes over. Zet koel weg.

Bron: Dhr. Meyns, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge voor de witte chocolademousse, de blog van Pastry Affair voor het idee van de granaatappeltopping met witte wijn reductie.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

3 Reacties

  1. prakkie

    Tralala, wat een dishy gerecht!
    Geef een lepel en ik spatel lekker mee.
    Complimenten hoor!

    Groet,
    Prakkie
    prakkie.wordpress.com

    Antwoord
  2. Lise

    Je kan dit gemakkelijk een dag op voorhand maken veronderstel ik. De chocomousse zakt niet uit?
    Groetjes
    Lise

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Hoi Lise
      Dat kan inderdaad! Al zou ik de granaatappelpitten er wel maar op het laatst over lepelen.
      Succes en smakelijk! 🙂

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Witte chocolademousse, granaatappel, witte wijn

by Myriam time to read: 1 min
3