Ik kon niet snel genoeg een recept voor ijslolly’s opsnorren. Zoals al vaker het geval was, kwam ik uit op de website van Elle à Table. Ik ben nl. dol op de wat blauwachtige foto’s die zo typerend zijn voor de site. De “paletas rayées pastèque melon”, door mezelf vrij vertaald als (water)meloenijsjes zagen er zo kleurrijk en lekker uit dat ik ze snel maakte. Het feit dat ze zonder suiker zijn, is wel eens mooi genomen… en een mooie compensatie voor de tonnen suiker die ik normaal gebruik. Ik snap écht niet dat Tiense suiker een grootverbruiker als mij nog niet ontdekt heeft. ?
Ingrediënten voor 8 (water)meloenijsjes
1 el hibiscus
600 g vruchtvlees van een watermeloen
600 g vruchtvlees van een meloen
6 blaadjes basilicum
2 el agavesiroop
Werkwijze
Breng 10 cl water aan de kook, giet het kokende water op de hibiscus en laat 15 min trekken.
Voeg 1 el agavesiroop toe, filter en mix met het vruchtvlees van de watermeloen. Zet apart.
Spoel en droog de basilicum.
Mix het vruchtvlees van de meloen met de basilicum, 1 el agavesiroop en ½ glas water.
Giet een beetje van het rode sap in de ijslollyvormen en laat opstijven in de diepvries. Vul de vormen verder aan met meloensap. Ga zo door en blijf afwisselen tot de vormen compleet gevuld zijn met oranje en rood sap.
Tip:
Als je dat verkiest, dan kan je de vruchtensappen eerst zeven voor (water)meloenijsjes met een perfect gladde textuur.
Bron: recept vertaald van de website Elle à Table.
Agavesiroop is vooral gerafineerde fructose, een suiker. Fructose veroorzaakt het slechtste vet, buikvet. Het is niet veel natuurlijker dan onze bieten-suiker. Je titel is misleidend M.
Het spijt me dat de titel je misleid heeft. Ik heb gewoon de titel van het Franse recept vertaald, niet meer, niet min. Ik ben geen diëtiste en weet niets af van suiker, fructose, en dergelijke. Ik steek het dan ook nooit onder stoelen of banken dat je niet bij Hap & Tap moet zijn voor gezonde gerechten. Wél voor lekkere recepten. En deze ijslolly’s waren dat.
Vriendelijke groeten
Myriam