Hap en Tap logo zonder streep
Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

30 mei 2018 | Hapjes

Voilà, mijn schooljaar aan Spermalie zit er weer op en ik heb nu al spijt want het was écht een topjaar! De laatste les maakten we 8 hapjes, stuk voor stuk pareltjes!  Ik ga proberen (let wel: ik beloof niks, mijn agenda, remember!) om er een paar opnieuw te maken en hier te delen. Eigenlijk zou ik dat met alle 8 moeten doen, want ze waren allemaal top… Soit, ik ben alvast goed begonnen en heb er eentje thuis hermaakt: deze watermeloen doordrenkt met gin-tonic, met feta en olijf.

Aangezien in het hapje de zuiderse smaken van feta en olijven terugkomen, impregneerde ik mijn stukken watermeloen met een G&T met O’live Gin, een 100% natuurlijke gin op basis van… olijven. Hoe raden jullie het?

Er is geen werk aan en het watermeloen hapje smaakt bijzonder verfrissend bij dit plakkerige weer. Serveer er een G&T bij en de avond op je terras kan niet meer stuk!

 

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

 

Recept voor watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

(Voor)bereidingstijd: 15 min
Rusttijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig

Ingrediënten voor 8 personen:
Watermeloen, in 8 balkjes of blokjes
5 cl O’live gin
15 cl Fever Tree Mediterenian tonic
150 g feta
150 g mascarpone
1/2 rode ui
4-tal zwarte olijven
8 basilicumblaadjes

 

Werkwijze

Meng de gin met de tonic en trek de G&T vacuüm samen met de balkjes of blokjes watermeloen.

Bewaar in de diepvries tot de watermeloen ijskoud is.

Warm de feta en mascarpone op een zacht vuurtje op tot je een glad mengsel bekomt. Kruid met peper en schep in een spuitzak. Bewaar in de koelkast. Het kaasmengsel zal terug opstijven.

Snijd de rode ui in ringen en marineer die in 1 deel suiker, 2 delen azijn en 4 delen water.

Versnijd de olijven in ringetjes.

 

Afwerking

Spuit toefjes feta-mascarponemengsel op de watermeloen.

Werk af met een stukje gemarineerde rode ui, een olijfje en basilicumblaadje.

Serveer meteen.

 

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

 

Bron: recept van Dhr. Tim Cornille, leraar aan hotelschool Spermalie in Brugge.

 

BewarenBewaren

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

9 Reacties

  1. Anne

    Ik wil het eigenlijk heel vaak zeggen: dank je wel, dank je wel, voor al die mooie recepten. Sommigen zijn voor mij veel te moeilijk, maar sommigen ook niet……
    En daar ben ik dan heel gelukkig mee.
    Mijn dank nog een keer.
    Groetjes

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Heel graag gedaan, Anne. Jij bedankt voor je reactie. You make my day! x

      Antwoord
  2. decock monique

    Dag Myriam,
    Van wie heb je les gehad in spermalie?
    Bij m,n weten zijn ze toe aan een verjonging v/d chefs.
    Grs,

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Monique
      Onderaan mijn recepten vind je steeds mijn ‘bron’. Dit jaar had ik dus les van Tim Cornille, een topper!
      Groetjes
      Myriam

      Antwoord
  3. valerie de wilde

    Jouw blog staat al met kop en schouders bovenaan. Moet ik eens doorlopen als ik etentjes organiseer. Dat is scoren dan 🙂

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Wat een leuke complimentjes allemaal vandaag! Tof! Doet deugd. Is een mooie bedanking voor alle tijd en energie die ik erin stop. x

      Antwoord
      • Lambrechts Dirk

        Hoe gaat dit in zijn werk aub om de G&T vacuüm te trekken bij het recept van watermeloen gin tonic .
        Alvast bedankt
        Met vriendelijke groeten
        Dirk Lambrechts

        Antwoord
        • Myriam Minne

          Daar heb je een vacumeertoestel voor nodig, Dirk. Maar je kan ze anders gewoon ook een nacht in de gin tonic laten liggen. De smaak zal iets minder intens zijn wel, dan dat je ze vacuüm trekt.

          Antwoord
  4. Lambrechts Dirk

    Dank super voor de respons

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Watermeloen, gin-tonic, feta, olijf hapje

by Myriam Minne time to read: 1 min
9