Was ik vorige week nog in de hemel bij Amacarons, dan was ik deze week in het paradijs! Hoezo? Amacarons is the place to be voor zoetebekjes, Maasmechelen Village is heaven voor fashionista’s én foodies!
Wat ik jullie in de 2 jaar dat ik aan het bloggen ben, nog nooit verklapte: ik ben DOL op shoppen. Shop until you drop, is mijn motto. Ik doe het niet vaak. Op zaterdag heb ik meestal een lange duurloop af te werken en aangezien ik nog steeds aan een slakkengangetje loop, kom ik maar een gat in de namiddag thuis. Véél te laat om dan nog deftig te kunnen winkelen. Neen, als ik in shoppingmodus ga, dan is dat meteen voor een hele dag. Van opening tot sluiting. Liefst met een gelijkgestemde vriendin. Rijsel, Antwerpen, Knokke, Waasland, Wijnegem, Brugge, Maasmechelen Village,… en last but not least, 1 keer in het jaar, de Batjes in Roeselare!
Wegens ‘so little time and so many shops to do’ beperken we ons ’s middags dan vaak tot een klef broodje, een croque-monsieur pré-fabriqué of een snel slaatje met droge wortels uit een zakje, smaakloze watertomaten en een kaasje van een geit die haar beste dagen al een tijd gehad heeft… Prioriteit is niet de lunch, hoofddoel zijn de kleedjes, de schoenen, de topjes, de broeken, de pulls, de bloezen, de sjakoshen, de T-shirts, de rokjes, de shorts, de bikini’s, de bermuda’s,… liefst zoveel mogelijk voor een zo laag mogelijke prijs.
Na het huisaperitief, een ruim glas Martini Bellini met een schijfje perzik, kreeg ik enkele G&G toppers te proeven.
Als voorgerecht was er:
vitello tonnato (kalfsvlees met tonijndressing en kappertjes),
parma e melone,
assortiment misto (assortiment van Italiaanse kaas en Italiaanse vleeswaren) en
insalata caprese (mozzarella met tomaten, olijfolie en tuinkruiden).
Als hoofdgerecht serveerde de gastheer ons:
de pizza G&G (tomaat, mozzarella, rucola, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes),
de pizza bianca (witte pizza, met zeezout, olijfolie en rozemarijn),
de penne G&G (penne met tomatenroomsaus, scampi’s en saffraan) en
spaghetti alle vongole (spaghetti met venusschelpen) als hoofdgerecht.
De zon scheen niet alleen buiten, maar ook op ons bord. Ik waande me meteen weer met vakantie. Verse ingrediënten, pure smaken en zonnige combinaties. Met liefde klaargemaakt en met finesse gepresenteerd. Om duimen en vingers bij af te likken!
Alles ademt Italiaanse klasse uit bij G&G met authentieke en duurzame materialen als marmer, glas, hout en graniet. In de wintertuin geniet je van een adembenemend uitzicht op de oude mijnschachten. In het restaurant zelf trekt de imposante pizzaoven de aandacht. Deze oven kan zo maar eventjes 200 pizza’s per uur bakken. Neem hierbij de Italiaanse hartelijkheid en gastvrijheid van de uitbaters en je weet dat dit een fijne plek is om te vertoeven. Ik kom zéker terug!
Het restaurant is open van 9u30 tot 22u00 (de keuken tot 20u30). Je kan er terecht voor ontbijt, lunch of diner. G&G verwent je met de juiste smaak op elk moment van de dag. Je vindt G&G recht tegenover de linkeringang van de Village.
Foto’s van de shoppingescapade die ik na de lunch nog maakte, plaats ik liever niet. Mijn man leest mee… 😉
0 reacties