Ik woonde vorige week een fantastische kookworkshop “Pittig Marokkaans” bij bij Illie Mangaro (later meer hierover) en dat deed me beseffen dat ik een heel mooie tajine van Le Creuset had staan, maar dat ik die eigenlijk nog nooit gebruikt had, behalve dan voor een videoshoot op het werk. Shame on me! De hoogste tijd om daar verandering in te brengen. En ik had geluk, want net nu stond er een recept van Sandra Bekkari in de Nina die ik meekreeg bij mijn ouders. This was meant to be! Bovendien mag mijn diëtende hubby geen koolhydraten meer eten. Ideaal! PS Die homp brood was voor mij. Homebaked brood gekregen van mijn grootste fan, Geert! ?
Recept voor tajine met zuiderse groenten en gemarineerde kip
(Voor)bereidingstijd: 15 min
Marineren: 1 uur
Kooktijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: heel eenvoudig
Ingrediënten voor 2 personen:
250 g kipfilet, in stukjes
1 rode ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 wortelen, in schijven
1 zoete puntpaprika, in stukken
1 rood pepertje, zaadjes verwijderd, in kleine stukjes
1 courgette, in stukken
400 g tomatenblokjes met basilicum (vers of uit blik)
200 ml groentebouillon
1 kruidentuiltje (laurier en tijm samengebonden)
Voor de marinade:
1/2 tl komijn
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Zwarte peper
2 el olijfolie
Werkwijze
Meng voor de marinade de kruiden met de olijfolie en leg de kippenblokjes er minstens 1 uur in.
Bak de kippenblokjes aan in de tajine. Haal ze eruit en zet even opzij.
Stoof de ui en knoflook aan in de tajine. Voeg de groenten toe en stoof een paar minuutjes. Voeg dan de tomatenblokjes, de groentebouillon, het kruidentuiltje en de kippenblokjes toe.
Laat 20 min sudderen in de tajine.
Tip:
Als je geen tajine hebt, kan je een stoofpot gebruiken.
Bron: recept van Sandra Bekkari in Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws.
Dag Myriam, bedankt voor de pluim … en het ene plezier is het andere waard. Dus ik verdien wel een pisco sour vanavond 🙂 🙂 , eiwitjes in de cocktail en om geen verspilling te hebben, de dooiers gebruiken voor vers vanille ijs te draaien.
Jij verdient een pisco sour élke avond, Geert! 😉
Dag Myriam,
Sorry voor mijn late reactie, maar ik zat een veertiental dagen in het buitenland, en vind nu je recept van de tajine.
Wat serveer je het best bij deze tajine? een stuk Turks brood? Rijst? Aardappel in de schil?
Dank voor het recept en een mooie zomer toegewenst.
Groetjes,
Mieke Deferme
Dag Mieke
Bij een tajine hoort couscous, vind ik. Eventueel parelcouscous. Of anders rijst, quinoa,…
Of een dikke homp brood om al die lekkere sappen op te deppen.
Smakelijk!