Toen ik een fles Calvados toegestuurd kreeg, haalde ik het hapje vanonder het grijze stof en ging ermee aan de slag. Wel, mannekes, het was een perfect match! Calvados is gemaakt van appeltjes en in deze ravioli speelt de appel ook de hoofdrol. Soms heb ik ze nog allemaal op een rij… ?
Recept voor ravioli van Granny Smith met geitensmeerkaas, Calvados Tonic
(Voor)bereidingstijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Nodig voor 4 personen:
2 Granny Smith appels
1 potje geitensmeerkaas (ik gebruikte Landana die ik kocht bij mijn keurslager)
4 blaadjes basilicum, gefrituurd
Voor de gepofte paprikacrème:
1 rode paprika
Olijfolie
Peper en zout
Paprikapoeder
Werkwijze
Voor de gepofte paprikacrème:
Wrijf de paprika in met olijfolie en zet 30 min in een oven van 180°C.
Leg de paprika in een schaal, dek af en laat afkoelen.
Verwijder het vel en het zaad, pureer met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout.
Bewaar de paprikacrème in een spuitflesje.
Voor de ravioli:
Boen de Granny Smith appels schoon.
Snijd met een mandoline 12 flinterdunne plakjes van de appel.
Besprenkel deze meteen met citroensap tegen het verkleuren.
Smeer een flinke hoeveelheid geitensmeerkaas op de helft van het plakje appel en vouw het dicht tot een open ravioli. Het plakje appel blijft netjes plakken aan de geitenkaas.
Schik 3 ravioli’s p.p. op een bordje. Schik een gefrituurd blaadje basilicum tussen de ravioli.
Spuit rondom toefjes paprikacrème.
Voor de Calvados Tonic:
Doe enkele ijsblokjes in een cocktailglas.
Voeg 3 cl jonge Calvados toe.
Eindig met 7 cl tonic.
0 reacties