Met deze foto komt ook alweer een einde aan mijn tweede serie foto’s i.s.m. Ekkow. Als Wendy het nog ziet zitten met mij, maak ik graag ook nog een derde reeks. En een vierde. En vijfde. ? Alle twee doen wat we het liefste doen en het beste kunnen: Wendy foto’s maken en ik koken en bakken. The perfect match!
En dat is deze perenclafoutis ook! Een perfecte harmonie tussen de honing en de peren.
Recept voor perenclafoutis met honing
Voorbereidingstijd: 40 min
Bakken: 45 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 6 personen:
1 vel kant-en-klaar zanddeeg
700 g peren (3 peren)
100 g vloeibare honing (ik gebruikte de acaciahoning van Meli)
2 eieren + 2 dooiers
80 g suiker
20 g maïzena
25 cl volle room
20 g amandelschilders
Poedersuiker voor de afwerking
Werkwijze
Rol het deeg uit in een springvorm van 20 cm en zet die terug in de koelkast terwijl je de rest van de bereiding maakt.
Schil de peren, snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Snijd ze in stukjes.
Warm de honing op in een sauteuse. Voeg, zodra de honing begint te schuimen de perenblokjes toe. Zet het vuur lager en laat de peren gedurende 20 min kleuren, terwijl je af en toe roert. Laat de peren uitlekken en afkoelen.
Verwarm de oven voor bij 180° C (th. 6).
Meng in een slakom de eieren en de dooiers met de suiker. Roer er de maïzena onder en vervolgens de room. Verdeel de uitgelekte peren op de bodem van de taart en strooi er amandelschilfers over. Giet het eiermengsel erop en schuif de perenclafoutis in de oven gedurende 45 min.
Haal de perenclafoutis uit de oven, bestrooi hem met poedersuiker en serveer hem lauw.
Tips:
Je kan deze clafoutis maken met het fruit van je keuze: appels, vijgen, abrikozen, enz. Als je ervoor kiest om hele peren te gebruiken, schil ze dan, maar laat het steeltje eraan zitten. Dat oogt mooier.
Bron: recept vertaald van de website Académie du Goût.
Waarom geen zelfgemaakte zanddeeg? Moet die eerst blind gebakken worden dan ? Ik verkies zelf mijn zanddeeg te maken 😉
Omdat het ook al eens snel mag gaan op een luie zondag. Of omdat er voetbal is waar je naartoe moet/wil. Hahaha!
Ja hoor, je mag die eerst blind bakken.
Top. Zeg vertaalde jij dat uit het frans? Want sucre en poudre in frankrijk is onze gewone suiker en poeder suiker heet daar sucre de glace 😉 ben het nu aan het maken met hining uit ons dorp uit zuid frankrijk 😉
Inderdaad, Nathalie, ik vertaalde het recept uit het Frans. Ik dacht dat sucre semoule griessuiker was? ?
Met andere woorden: ik heb de verkeerde suiker gebruikt!?
Ik zal het recept aanpassen.
Bedankt voor de tip!