Less is more. Wat een ontdekking aan smaak, geur én kleur! Met een geraffineerde touch. En super gezond. Wat wil je nog meer? Euh, een mooiere foto, maar dat lukte niet meer, want het was al laat op de avond en dus bij kunstlicht. Grrrrrr! Was het maar heel het jaar door midzomer…
Nodig voor 4 personen
8 langoustines
4 grote vastkokende aardappelen
1 courgette
Voor de saus:
1 grote sjalot
Een flinke scheut witte wijn
Peper, zout, kurkuma en piment d’Espelette
Een klont boter
Werkwijze
Snijd de courgette met een mandoline in niet te fijne spaghetti. Het midden van de courgette gebruiken we niet. Gaar de courgetteslierten in een pan met een klontje boter en een scheutje water. Kruid met peper en (gerookt) zout.
Pel de langoustines en verwijder het darmkanaal. Bak de langoustines kort in de helft boter en de helft olijfolie. Kruid met peper en zout.
Kook de aardappelen bijna gaar. Verwijder de schil en snijd een de onderkant plat zodat je de aardappel makkelijk op een bord kan zetten. Bak de aardappelen in de boter, kruid met peper en zout en snijd een hoedje af.
Voor de saus:
Doe de fijngesnipperde sjalot in een pannetje met witte wijn. Laat voor de helft inkoken. Zeef de saus en monteer ze met flink veel boter. Kruid naar smaak met kurkuma, peper en zout en piment d’Espelette.
Afwerking
Schep een lepel saus in een diep bord. Schik de onderste helft van een aardappel in het midden. Hierop komen 2 langoustines per persoon. Werk af met de spaghetti van courgette. Zet het hoedje van de aardappel er terug op.
Bron: recept van David Selen, chef van het gelijknamige restaurant in Bissegem.
0 reacties