Neen, kletskoppen heeft niks te maken met kale mannen. De naam komt voort uit het feit dat er tijdens de bereiding op de koeken ‘gekletst’ moet worden. Al staat dat anders op Wikipedia, wij weten wel beter! Maar wie het bij het rechte eind heeft, Wiki of chef Gallin, ’t zal mij worst wezen. Kletskoppen zijn gewoon superlekkere koekjes, terecht erkend als West-Vlaams streekproduct.
Nodig voor 60 stuks
150 g boter 1/2 dl water 225 g blonde meelsuiker (kindjessuiker) 225 g griessuiker 100 g gehakte amandelen (geen schilfers) 150 g bloem Bereiding Laat de boter smelten. Voeg het water, de suiker en de amandelen toe. Werk de bloem kort onder de massa. Verpak in plasticfolie, vorm een worstje en laat afkoelen. Versnijd in dunne schijfjes en schik op een ingevet bakmatje met voldoende tussenruimte. Duw plat (= klets) met een weinig water. Bak af op 190° C tot goudbruin. Koel af op de silicone matjes. Bron: recept van Ph. Gallin, leraar aan Hotelschool Spermalie in Brugge
0 reacties