Hap en Tap logo zonder streep
Kletskoppen

Kletskoppen

5 okt 2012 | Gebak en koekjes, Zoet

Neen, kletskoppen heeft niks te maken met kale mannen. De naam komt voort uit het feit dat er tijdens de bereiding op de koeken ‘gekletst’ moet worden.  Al staat dat anders op Wikipedia, wij weten wel beter! Maar wie het bij het rechte eind heeft, Wiki of chef Gallin, ’t zal mij worst wezen. Kletskoppen zijn gewoon superlekkere koekjes, terecht erkend als West-Vlaams streekproduct.

 

 

 

Nodig voor 60 stuks

150 g boter 1/2 dl water 225 g blonde meelsuiker (kindjessuiker) 225 g griessuiker 100 g gehakte amandelen (geen schilfers) 150 g bloem Bereiding Laat de boter smelten. Voeg het water, de suiker en de amandelen toe. Werk de bloem kort onder de massa. Verpak in plasticfolie, vorm een worstje en laat afkoelen. Versnijd in dunne schijfjes en schik op een ingevet bakmatje met voldoende tussenruimte. Duw plat (= klets) met een weinig water. Bak af op 190° C tot goudbruin. Koel af op de silicone matjes. Bron: recept van Ph. Gallin, leraar aan Hotelschool Spermalie in Brugge

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Kletskoppen

by Myriam time to read: 1 min
0