Hap en Tap logo zonder streep
Kaas­wa­fels met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

Kaas­wa­fel met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

4 jul 2018 | Ontbijt

Onlangs kreeg ik pakjes voorgesneden kaas van Entremont thuisgestuurd. Die zijn nieuw in het gamma en het PR-bureau wilde me die laten ontdekken. Nu was er een pakje dat mijn volle aandacht kreeg: de Cheese Burger smeltkaas. Een probleem: een Cheese Burger is – hoe moet ik het zeggen – te gewoontjes voor deze blog. Niks mis met een goede Cheese Burger, verre van, maar ik pak graag uit met originelere recepten. Toen bracht Stephanie van Happiness is Homemade me op een idee! Ik zag op haar Instagram account de ‘Wurgers‘ passeren: een combinatie van Wafels en burgers. Dàt was het! Ik zou wafels bakken! Maar niet met burgers, maar met avocado en kaas en spek. My friend Google bracht me bij deze kaaswafel van de Appie.

Wel deze kaaswafel was zàlig. Vergeet vooral niet om er een scheutje ahornsiroop over te drizzlen. Ik had er in eerste instantie ook mijn twijfels bij: mierzoete ahorn met hartig en zout spek? Yes, please! Ik proefde die combinatie voor de allereerste keer in 2009 toen ik in Boston was voor de marathon en ben me tot op vandaag de combo blijven herinneren. En neen, het is niet dat ik een olifantengeheugen heb. Wat een voltreffer! Dit ontbijtje mag je me elke dag voorschotelen. Ideaal om de 4th of July te vieren, besef ik net. Niet om gedaan. Ik zweer het op mijn communiezieltje!

 

Kaas­wa­fels met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

 

Recept voor kaas­wa­fel met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

(Voor)bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Ingrediënten voor 4 kaaswafels:
50 g geraspte kaas (ik gebruikte L’Emmental Français Extra fin)
100 g tarwebloem
1 middelgroot ei
80 ml karnemelk
1 tl baking soda
1 avocado
4 plakjes Entremont Cheese Burger smeltkaas
100 g ontbijtspek

 

Werkwijze

Meng voor het wafelbeslag de geraspte kaas, de bloem, het ei, de karnemelk en de baksoda in een kom. Verhit het wafelijzer, schep 2 el beslag in de vorm en bak de kaaswafel. Herhaal met de rest van het beslag.

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork. Vul de holtes van de wafel met de avocadopuree. Schik op elke wafel een plakje Entremont Cheese Burger smeltkaas en omwikkel elke kaaswafel met wat plakjes ontbijtspek.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wafel in ca. 4 min. goudbruin. Begin met de kant met alle losse eindjes van de plakjes ontbijtspek, zodat ze door het bakken aan elkaar plakken. Keer om en bak nog 4 min. goudbruin. Serveer de wafels warm. Werk af met een royale scheut ahornsiroop.

 

Bron: recept van de website Allerhande van Albert Heijn.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

2 Reacties

  1. Eddie Carnewal

    Wat is dit???
    Een dessert? Een voorgerecht? Een ontbijt?
    Een avondgerecht?
    Kan je dit zo aanbieden aan je gasten? Of kan het op de familietafel?

    Antwoord
    • Myriam Minne

      Dag Eddie
      Als je onder het recept kijkt, dan zie je daar de tags: ontbijt, ontbijtwafel, ontbijtwafels. Het is dus een ontbijt. Je kan het ook serveren bij een brunch of eventueel als lunchgerecht met een frisse salade erbij.
      Het is eerder iets voor op de familietafel.
      Smakelijk!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Kaas­wa­fel met avo­ca­do, smeltkaas en ont­bijt­spek

by Myriam Minne time to read: 2 min
2