Wel deze kaaswafel was zàlig. Vergeet vooral niet om er een scheutje ahornsiroop over te drizzlen. Ik had er in eerste instantie ook mijn twijfels bij: mierzoete ahorn met hartig en zout spek? Yes, please! Ik proefde die combinatie voor de allereerste keer in 2009 toen ik in Boston was voor de marathon en ben me tot op vandaag de combo blijven herinneren. En neen, het is niet dat ik een olifantengeheugen heb. Wat een voltreffer! Dit ontbijtje mag je me elke dag voorschotelen. Ideaal om de 4th of July te vieren, besef ik net. Niet om gedaan. Ik zweer het op mijn communiezieltje!
Recept voor kaaswafel met avocado, smeltkaas en ontbijtspek
(Voor)bereidingstijd: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig
Ingrediënten voor 4 kaaswafels:
50 g geraspte kaas (ik gebruikte L’Emmental Français Extra fin)
100 g tarwebloem
1 middelgroot ei
80 ml karnemelk
1 tl baking soda
1 avocado
4 plakjes Entremont Cheese Burger smeltkaas
100 g ontbijtspek
Werkwijze
Meng voor het wafelbeslag de geraspte kaas, de bloem, het ei, de karnemelk en de baksoda in een kom. Verhit het wafelijzer, schep 2 el beslag in de vorm en bak de kaaswafel. Herhaal met de rest van het beslag.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en prak met een vork. Vul de holtes van de wafel met de avocadopuree. Schik op elke wafel een plakje Entremont Cheese Burger smeltkaas en omwikkel elke kaaswafel met wat plakjes ontbijtspek.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wafel in ca. 4 min. goudbruin. Begin met de kant met alle losse eindjes van de plakjes ontbijtspek, zodat ze door het bakken aan elkaar plakken. Keer om en bak nog 4 min. goudbruin. Serveer de wafels warm. Werk af met een royale scheut ahornsiroop.
Bron: recept van de website Allerhande van Albert Heijn.
Wat is dit???
Een dessert? Een voorgerecht? Een ontbijt?
Een avondgerecht?
Kan je dit zo aanbieden aan je gasten? Of kan het op de familietafel?
Dag Eddie
Als je onder het recept kijkt, dan zie je daar de tags: ontbijt, ontbijtwafel, ontbijtwafels. Het is dus een ontbijt. Je kan het ook serveren bij een brunch of eventueel als lunchgerecht met een frisse salade erbij.
Het is eerder iets voor op de familietafel.
Smakelijk!