Eerlijk? Ik heb even getwijfeld of ik deze taart wel zou bloggen. Te eenvoudig voor Hap & Tap. Anderzijds moet er ook tijdens de week gegeten worden en dan moet het niet altijd superverfijnd zijn. Snel en lekker, da’s het motto van deze hartige taart. Ideaal voor een blauwe maandag als deze. Niets om vrolijk van te worden: het weer niet, het voetbal niet,… Allez, dan is er toch deze taart om ons op te beuren!
Voor 4 à 6 personen
Een vel bladerdeeg
3 eieren
150 à 200 g zure room 15% vet
3 el geraspte gruyère
Kerstomaatjes
Geitenkaas (ik kies gewoonlijk voor Chavroux, maar nam per abuis Chavroux met bieslook mee, ook goed!)
Basilicum
Kippenreepjes
Bereiding
Doe in een slakom de fijngesneden kippenreepjes.
Voeg enkele blaadjes fijngehakte basilicum toe, de tot omelet geklopte eieren, de zure room, de geraspte gruyère en peper en zout.
Boter de taartvorm goed in en schik er het vel bladerdeeg in. Druk goed aan en prik in met een vork.
Giet het eiermengsel op het deeg en verdeel er de geitenkaas en de in twee gesneden kerstomaatjes over.
Bestrooi met geraspte gruyère of parmezaan en schuif in een voorverwarmde oven bij 180° C gedurende een 30-tal minuten.
Serveer lauw.
Bron: recept van de blog Recettes by Hanane.
Klinkt heerlijk en lekker makkelijk voor door de weeks. Ik heb ook zo'n langwerpige vorm, maar ik vind het soms wel moeilijk om de taart heel eruit te krijgen aangezien de bodem die ik heb wat buigzaam is.
Is het een losse bodem, Judith? Ik vind dat juist heel handig, want zonder losse bodem was mijn Oreo taart die ik onlangs maakte er NOOIT heelhuids uitgekomen. 😉
Ik ben echt dol op die vorm. Het effect is helemaal anders dan bij een ronde vorm. De smaak blijft dezelfde natuurlijk. 🙂
Ja het is met losse bodem en ja het maakt de taart veel leuker, maar de losse bodem van deze vorm van mij is wat flexibel. Ik heb al een keer een zanddeegbodem door midden gebroken en een quiche bijna op de grond geworpen 🙂