Hap en Tap logo zonder streep
Food Nomads versie 2.0

Food Nomads versie 2.0

4 apr 2016 | Food, glorious food!, Reviews

Herinneren jullie zich mijn eerste review van Food Nomads nog? Niet? Da’s best mogelijk, want ondertussen dateert die al van bijna anderhalf jaar geleden. Er is een pak veranderd sedert toen. Niet meer elke maand is er een nieuwe box, maar om de drie maand. Ook nieuw is dat telkens een gast-curator instaat voor het samenstellen van de box. Wat wél gebleven is, dat zijn de unieke, originele producten van premium kwaliteit!

 

Food Nomads versie 0.2

 

Gast-curator van dit moment bij Food Nomads is Joy Anna Thielemans. Eerlijkheid gebiedt mij om jullie te verklappen dat ik de dame eerst even door Google moest halen om te weten wie ze was. Tjah, ik ben niet zo into celebs en/of televisie. (Ik heb daar de tijd niet voor, jong, ik moet koken en fotograferen en bloggen en tussendoor ook nog lopen en fietsen. En werken. Dat ook ja. Voltijds dan nog). Vergeef me, Joy! Joy is dus een bekende Vlaamse actrice (o.a. van Thuis) met meer dan 107.000 volgers op Instagram en meer dan 41.000 op Twitter.

Joy staat (meestal) vrolijk en positief in het leven – what’s in a name – en koos voor een heerlijke verwenbox vol lekkere – in balans – producten. Of om het met hashtags te zeggen: De #treatyourself #thejoyoffood #pamper #foodlover #nostress #happiness #onlyyou #foodnomads #foodbox. Een schaamteloos momentje van pure verwennerij voor jezelf dus, gewoon omdat je het waard bent!

 

Food Nomads versie 0.2

 

Wat zit er in de ltd. edition Food Nomads box van Joy?

 

Food Nomads versie 0.2

 

Amandelpasta van Migino

Het Belgische merk Migino bereidt smaakvolle producten van noten en zaden. Rijk aan aroma’s op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en een uniek productieproces. De amandelpasta heeft een verrukkelijke, pure amandelsmaak en is heerlijk voedzaam. Te gebruiken als beleg of als ingrediënt van bvb. kaneel-amandelbrood of pudding.
Tip van Joy: Super lekker op toastjes, als ontbijt op een rijstwafel (met stukjes banaan er nog bij)!

 

Ijslands zout van Saltverk

Saltverk is een recent opgericht bedrijf dat artisanale vlokken zeezout produceert op een 200 jaar oude manier. Het bevindt zich op het kleinste schiereiland van Ijsland. Het gebied beschikt over het zuiverste zeewater, het basisingrediënt om zeezout te produceren. Het zwart lavazout is gekleurd met geactiveerde houtskool, een natuurlijke ontgifter.
Tip van Joy: Zout en olijfolie zijn 2 dingen die je gerecht helemaal kunnen maken of kraken en waar ik obsessed over ben. Wist je dat zout echt lekker kan zijn? Saltverk bewijst het. Smakelijk. 🙂

 

Snackolijven van Oloves

Het verhaal van Oloves begon in Spanje waar de Britten Matt en Haylay de kleine smaakbommetjes van olijven ontdekten. Ieder pakje bevat minstens 10 heerlijke gemarineerde olijven, allemaal zonder pit. En omdat er geen overbodige vloeistoffen in het zakje zitten, zijn deze Oloves perfect voor snacking on the go.
Tip van Joy: Meenemen naar recepties of familiefeestjes en stiekem opeten. Deze olijven zijn ongetwijfeld lekkerder dan dat potje dat al vijf uur ‘staat te wachten’. #sorrynotsorry

 

Syndrome Indian Tonic

De raw indian tonic combineert de natuurlijke ingrediënten van Boeddha Hand (een geurtje citrus-variant) en extracten van ruwe Cinchona schors. De tonic heeft een langdurig bittere smaak die kenmerkend is voor Syndrome en die het resultaat is van de toevoeging van ruwe, natuurlijke kinine.
Tip van Joy: Je hebt ’tonic’ en je hebt ’tonic voor speciale gin tonics wanneer er iets te vieren valt’. Maar bon, je hebt elke dag iets te vieren, dus schol!

 

Sesam crackers van Supersec

Deze krokantjes van sesam moet je zeker niet buiten het bereik van je kinderen houden. Dit nieuwe product van Supersec, dat vooral bekend is van haar gedroogde paddenstoelen, is biologisch, gluten- en zuivelvrij. De belangrijkste drijfveer van het bedrijf is de volgende: het gedroogde product is geen lapmiddel voor het verse exemplaar, maar veeleer een betere versie van dat product.
Tip van Joy: Dit is vanaf nu – denk ik – je favoriete 11 uur snack. Ik at vorige week een heel pak op om 11 uur. Dat is dan weer geen goede tip.

 

Hazelnootmeel van Migino

Naast notenoliën en -pasta’s produceert Migino ook hazelnootmeel. Het meel is van nature glutenvrij en is heel geschikt om taarten of speciale broden van te bakken. Het is een product dat je steeds vaker in kookboeken tegenkomt. Het is geliefd bij chefs om gerechten af te werken en past goed binnen het zogenaamde oer- of paleo-dieet.
Tip van Joy: Heerlijk om lekkere koekjes van te maken of om je (vlees)gerecht te pimpen.

 

Boerenkoolchips van Inspiral

Zet al je vooroordelen opzij over boerenkool en laat je verrassen door Inspiral! De wintergroente wordt eerst gedrenkt in een saus van rauwe cashewnoten waarna ze op een lage temperatuur gedroogd wordt. Ondanks dat het hier om een bewerkt product gaat, is er nauwelijks verlies aan essentiële voedingsstoffen. Bovendien is de verpakking gemaakt van 100% composteerbare materialen.
Tip van Joy: Gezonde kale chips zijn zoooooooooooooo easy om zelf te maken. Maar hey, je kan ook gewoon deze opeten. Dat is nog makkelijker. En lekker!

 

Marsmallows van Baru

Barù is een klein, Belgisch bedrijf met gevoel voor humor en magie. De ‘signature Marshmallows’ van Baru zijn allemaal bedekt met een royale laag melk- of pure Belgische chocolade. Ze zijn individueel verpakt en precies bite-sized. De snoepjes worden gemaakt met minder gelatine dan bij andere merken. Hierdoor zijn ze veel zachter, lichter en smelten ze in je mond.
Tip van Joy: Doppen in je Choc-o-lait tijdens het Netflixen, beste tip ooit!

 

Popcorn van Joe&Seph’s

Vind je de traditionele zoete en zoute popcorn wel heel gewoontjes? Dan moet je die van het Britse familiebedrijf Joe&Seph’s proberen! De popcorn wordt ‘air-propped’ waardoor ze 10% minder calorieën en 35% minder vet bevat dan de reguliere versie. Bovendien wordt alles artisanaal bereid met 100% natuurlijke ingrediënten.
Tip van Joy: Steek nooit teveel popcorn in je mond, ik heb me ooit echt IMMENS verslikt. Verslavend, dat is het. En deze is veel lekkerder dan die van de cinema!

 

Noble Elite Drink van Noble

Een energiedrank 2.0, dat is Noble Elite Drink. Het Belgische merk staat voor luxe, exclusiviteit, extravagantie, charisma, kracht, succes en sensualiteit en wil de standaard voor energiedrankjes verhogen. Hiervoor gebruiken ze de superfruits acaï, schizandra en acerola die je een natuurlijk energieboost geven en een bron zijn van antioxidanten en vitaminen.
Tip van Joy: Ik geloof niet echt in energydrinks, maar deze deed écht zijn werk op de set. En ’t is lekker. En mooi! En gezond, denk ik. 🙂

 

Mintjes van Peppersmith

(niet op de foto, want reeds allemaal in het mondje verdwenen)
Peppersmith is opgericht door Mike en Dan die elkaar ontmoetten bij Innocent (het bedrijf van de (h)eerlijke smoothies). Hun droom was een eigen onderneming te starten én iets te doen aan al het ongezonde snoepgoed. In het begin maakten ze enkel kauwgum, maar al snel volgden de mints. Beide zonder onnatuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen, aspartaam of conserveringsmiddelen en dus goed voor je tanden.
Tip van Joy: Verstop.dit.doosje.goed! De standaard ‘oh, mag ik ook een muntje’-vraag die je krijgt wanneer je een muntje in je mond hebt, wordt nog erger als je vrienden dit doosje zien.

 

Chocoladesticks Choc-O-Lait

Choc-o-lait, dat is instant geluk op een houten stokje. Roer de stick met Belgische chocolade een minuutje in een kop hete melk en je krijgt de zalige authentieke chocomelk van vroeger. Het is trouwens niet verboden om de stick gewoon in je mond te laten smelten! In het historische Brugge bedacht, maar intussen wereldwijd bekend met drie labels en meer dan 12 smaken.
Tip van Joy: Netflix en chocomelk, dat is het leven. Mijn favoriete smaken? De dark, caramel en vanille.

 

Teriyaki cashews van All Good

ALL GOOD werd in 2014 opgericht door Simon & Julie, twee raw food chefs met een passie voor pure, plantaardige gerechten. Het is de eerste homemade, raw vegan productlijn in België. De Teriyaki Cashews zijn het perfecte alternatief voor je favoriete zak chips of gezouten nootjes. Ze zijn lekker krokant, rijk van smaak en vrij van toegevoegde vetten.
Tip van Joy: In je auto of je handtas stoppen, ideale snack voor onderweg!

 

Yucatanhoning van Weyn’s

Weyn’s honingbedrijf vindt zijn oorsprong in 1968 en slaagde erin zich te profileren als een van de voornaamste Belgische ondernemingen binnen de honingbranche. De Yucatan honing wordt aangemaakt door bijen in Yucatàn, een schiereiland in het oosten van Mexico. Een polyflorale honing gemaakt uit nectar van wilde bloemen, distels en cactussen. #weynshoning is #echtehoning.
Tip van Joy: Ik zou zeggen: uitlepelen! Zo graag eet ik honing. Maar in je thee kan ook. Of dadel, banaan, amandelen en honing blenden en invriezen. Hello healthy ijs! Graag gedaan.

 

Make-A-Wish mok

De Food Nomads box wordt verkocht t.v.v. Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen en hierbij hoort ook deze mok. Het ontwerp is gemaakt door Gentilles. Perfect om een warme kop Choc-o-lait uit te drinken en je Baru marshmallows in te doppen. Of liever een thee met Weyn’s honing?
Tip van Joy: Zullen we afspreken dat je uit deze kop enkel lekkere dingen mag drinken? Ja, daarmee bedoel ik ook (stiekem) gin-tonic. Hashtag je foto op Instagram met #thejoyoffood, tag @joythielemans, @foodnomads en let us know wat je drinkt! Schol!

 

Het leuke aan zo’n box is niet alleen dat je op die manier producten ontdekt die je anders nooit zou leren kennen, maar hij daagt je ook uit om nieuwe recepten te proberen. Grenzeloze inspiratie biedt zo’n box! Zo ben ik nu al op zoek naar wat ik met het hazelnootmeel ga doen. En met de amandelpasta. En met de popcorn. Zoveel nieuwe ideeën borrelen op in mijn hoofd. Mijn TO DO-lijstje is ineens weer een stukje langer…

Is je interesse gewekt? Dan kan je nu de Food Nomads verwenbox bestellen aan -50%!!! Vermeld daartoe de kortingscode hapentap. Concreet betekent dat dat je de feel good box van Joy Anna Thielemans “The Joy of Food” in huis haalt voor slechts 19,50 EUR ipv 39 EUR. Bovendien steun je ook nog Make A Wish. Wat wens je nog meer? Nù doen!

Meer info: http://foodnomads.be
Volg Food Nomads op Facebook: https://www.facebook.com/foodnomads/

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Food Nomads versie 2.0

by Myriam Minne time to read: 7 min
0