Beginnen jullie ook na te denken over wat jullie met de eindejaarsfeesten op tafel gaan brengen? Ikke wel! Ik verslind momenteel het ene kookmagazine na het andere. Bijna letterlijk. En ook geen enkele blog of kookwebsite is voor mij nog veilig.
Zo kwam ik deze week toevallig op de Franse blog Fraise Basilic terecht. Alweer eentje die ik bij mijn favorieten heb opgeslagen: knappe receptjes en dito fotografie!
Daar ontdekte ik deze foie gras sterren. En voor mij geen Kerst zonder foie gras.
Nodig voor 12 sterren
12 sneetjes foie gras
1 mango
12 sneetjes peperkoek
100 g pure couverture chocolade
Enkele roze bessen
Een beetje piment d’Espelette
Werkwijze
Schil de mango en snijd in sneetjes van 1/2 centimeter ongeveer. Snijd sneetjes van 1 cm dik van de peperkoek. Snijd zowel uit de mango als uit de peperkoek met een stervormige uitsteekvorm 12 sterretjes en zet opzij.
Haal de foie gras op het laatste moment uit de koelkast zodat deze goed hard is. Snijd er sneetjes van van ongeveer 1 cm. Dunnere sneetjes zouden kunnen breken. Steek met dezelfde uitsteekvorm 12 sterren uit de foie gras.
Smelt de chocolade au bain-marie en giet de gesmolten chocolade vervolgens uit op een plaat die je voordien in de diepvries gezet hebt zodat die goed koud is. Strijk de chocolade snel en fijn uit met een spatel en zet de plaat enkele minuutjes terug in de diepvries.
Zodra de chocolade goed vast is, breek je die grofweg in kleine stukken en versier er de sterren mee.
Leg op elke ster een roze bes en werk af met een beetje piment d’Espelette.
Bron: recept van Fraise Basilic.
Very nice ! I'm glad you used my recipe !
Have a good day
Bonjour Sandrine, moi je cuisine assez bien, mais vous cuisinez bien ET vous faites de superbes photos… J'ai encore beaucoup de choses à apprendre!
Ik zou de peperkoek zelfs even durven bakken/drogen zodat-ie krokant is.
Wat zou ik dit graag maken, jammer dat ik rekening moet houden met vegetariërs
In België vind je Faux Gras de Gaia, een diervriendelijk alternatief! Niet bij jullie?