Hap en Tap logo zonder streep

Egg cake brownie

10 apr 2019 | Gebak en koekjes, Zoet

Dit recept hebben jullie te danken aan het feit dat ik community manager ben voor Magimix Belgium. Ik was aan het rondsnuffelen op de fotodatabase van het merk naar inspiratie voor Pasen en stootte op deze egg cake brownie. Hoe origineel is dat zeg! Een brownie gebakken in een eierschaal. Als dat niet de ideale Paas treat is voor bij de koffie dan weet ik het ook niet meer. Bovendien kon ik eindelijk mijn eieronttopinstrument nog eens gebruiken dat ik speciaal gekocht had voor het recept van luchtig roereitje met gerookte forel (eigenlijk ook wel een prima paasrecept!).

Nu was er echter nog 1 probleem, het recept voor deze egg cake brownie stond nog niet op de BENL site van Magimix, maar gelukkig wel op het BEFR deel. Nu hebben jullie chance! Ik ben een halve française en vertaalde het recept eventjes snel voor jullie. Ik moet toegeven dat ik reuzebenieuwd was hoe deze egg cake brownie uit de oven zou komen. Ik verwachtte me aan kapotte eierschaal all over the place… maar totaal niet. De eierschalen bleven intact en de brownie smaakte k-ei-lekker! (Hebdem?)

Omdat 1 zo’n kl-ei-ne brownie toch maar wat weinig is bij de koffie, legde ik er ook nog wat Leonidas paaseitjes (gekregen!) bij. Leonidas heeft de voorbije jaren volop ingezet op de ontwikkeling van chocolade-eitjes en kan vandaag trots het grootste assortiment op de markt aanbieden: maar liefst 19 authentieke smaken! Mijn favoriet? Het nieuwe Cookie & Cream-eitje met knapperige cacaokoek, romige crème onder een jasje van melkchocolade. Mmmh!

PS Dit recept lukt ook prima zonder de Magimix Cook Expert, al vergemakkelijkt het toestel wel danig de klus natuurlijk en vermindert de afwas achteraf!

 

Egg cake brownie

 

Recept voor egg cake brownie

(Voor)bereiding: 10 min
Bakken: 20 min
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig

Voor 6 personen:
1 ei
40 g pure chocolade, in stukjes gehakt
30 g boter, in stukjes
25 g bloem
30 g suiker
1 el hazelnootpoeder
1 snufje zout

6 lege eierschalen

 

Werkwijze

Leeg de eierschalen. Maak met de punt van een scherp mes gaatjes in de top van het ei en maak er voorzichtig een gaat in van 1 cm diameter. Doorprik het vlies en leeg het ei waarbij je het stevig uitschudt boven een schaal. Doe dit met 1 ei dat we nodig hebben voor dit recept. De inhoud van de andere 5 eieren bewaar je voor een ander recept.

Was de eierschalen onder de koudwaterkraan en laat ze uitlekken op absorberend papier.

Verwarm de oven voor bij 150°C.

Doe de chocolade en boter in de rvs-kom van de Cook Expert en lanceer het programma EXPERT, 5 minuten/Snelheid 3/60°C. Spatel het chocolade-gesmolten boter mengsel naar beneden indien nodig.

Giet het ei, de suiker, de bloem, het hazelnootpoeder en het snufje zout erbij en selecteer het programma DEEG/TAART. Spatel het beslag naar beneden indien nodig.

Zet de lege eierschalen in vormpjes zodat ze niet kunnen bewegen (zet ze desnoods vast met aluminiumfolie of gedroogde groenten).

Schep het beslag in een spuitzak en verdeel het over de eierschalen. Doe ze niet voller dan tot 3/4. Als je ze te vol doet, dan gaat het deeg teveel uitzetten en kan de eierschaal breken.

Schuif de eitjes in de oven gedurende 15 à 20 min afhankelijk van de sterkte van je oven. Test of de egg cake brownie gaar is door erin te prikken. Als een tandenstoker er droog uit komt, is de egg cake brownie gaar.

 

Bron: recept vertaald van de website van Magimix.

Related Post

Dit recept printen? Print dit recept

ARCHIEF

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Insta inspiration

Egg cake brownie

by Myriam Minne time to read: 2 min
0