Er zijn honderden, wat zeg ik duizenden recepten voor chocolademousse. 313.000 (!) resultaten krijg je als je in Google chocolademousse intikt. Maar ik denk dat er maar weinig recepten zijn waarvoor je slechts 2 ingrediënten nodig hebt: geen room, geen suiker, enkel eieren en chocolade. Om de mousse toch een zoete twist te geven, komt er dus een flinke toef speculoos slagroom op. De verkruimelde speculooskoekjes maken het geheel helemaal af. Zijn ze niet om uit te lepelen, mijn glaasjes? 😉
Nodig voor 6 personen
Voor de chocolademousse:
5 eieren
180 g pure chocolade
Voor de speculoos slagroom:
20 cl volle room (minimum 35%)
50 g mascarpone
1 el speculoospasta
3 speculooskoekjes
Bereiding
Voor de chocolademousse:
Scheid de eiwitten van de dooiers. Laat de chocolade smelten au bain-marie, tot hij volledig gesmolten is.
Laat de chocolade lauw worden en voeg de dooiers een voor een toe, terwijl je krachtig klopt.
Klop de eiwitten op tot sneeuw en spatel ze bij de chocolade. Meng tot je een homogene mousse krijgt zonder chocoladestukjes.
Giet de chocolademousse in glaasjes en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.
Voor de speculoos slagroom:
Klop de speculoospasta los samen met de mascarpone en voeg de room toe. Plaats de mengeling 20 minuten in de vriezer en klop vervolgens op tot je slagroom bekomt.
Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmond naar keuze en spuit een mooie toef op de chocolademousse. Verkruimel net voor het serveren een paar speculooskoekjes over de glaasjes. Serveer meteen!
Bron: recept van de blog Amuses Bouche.
Heb dit weekend dit resept gemaakt , het was super lekker!
Dat lees ik graag, Katy!
Liefs
Myriam
super en niet moeilijk
Dat doet me plezier, Lucien.
Fijne feesten!
Waar vind ik speculoospasta ?
Mia
In elke Belgische supermarkt van het merk Lotus, in de rayon van de choco en zo.
Succes!
Myriam
Was heel lekker, alleen vonden ze de chocolade mouse teveel op choco gelijken. Had iets smeuïger mogen zijn. Voor de rest super.
Grts Hilleke
Spijtig! Op de blog vind je nog andere recepten voor chocolademousse, Hilleke. Je kan altijd die eens proberen. 😉
Groetjes
Myriam
Ziet er inderdaad lekker uit!
Kan je de speculoospasta vervangen door speculooskruiden, en indien ja, hoeveel gebruik ik er van?
Dag Nadia
Dat kan inderdaad, al zou ik er dan ook wel wat suiker aan toevoegen. De chocolademousse bevat al geen suiker en de slagroom ook niet. Nu krijg je toch nog een beetje een zoete toets door de speculoospasta, maar als je die enkel vervangt door speculooskruiden, dan is die zoete toets ook weg.
Hoeveel? Tjah, naar smaak zou ik zeggen. Proeven tot het voor jou OK is.
Succes en smakelijk!
Myriam
ik vond zo heerlijk lekker dessert om bij de koffie of bij groot bezoek of bij vier uurtje te geven