Na een terugrit van meer dan 2u30 – de Brusselse ring op vrijdagavond is de hel – begon ik meteen te bakken. Ja, inderdaad, na 5 recepten met tomaten gemaakt te hebben, vond ik nog de moed om aan de slag te gaan in mijn eigen keuken. Zot zijn doet geen zeer, zei mijn moeder altijd, het jeukt een beetje. Nu ja, tegen het jeuken kan je krabben. ?
Ingrediënten voor 1 bloedsinaasappelcake met maanzaadjes
195 g bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
240 ml volle Griekse yoghurt
2 tl zeste van wijnappelsienen
200 g suiker
3 eieren
120 ml plantaardige olie
15 g maanzaad
80 ml vers bloedsinaasappelsap + 15 g suiker
Werkwijze
Verwarm de oven voor bij 180° C. Vet een cakevorm in en bestrooi die met bloem. Zet de vorm apart.
Zeef de droge ingrediënten in een ruime kom. Meng in een andere kom de yoghurt, zeste, suiker, eieren en vanille. Voeg de vochtige ingrediënten bij de droge en klop tot alles goed gemengd is en je geen klonters meer hebt. Schenk er de olie bij en meng die eronder met een rubberen spatel. Voeg de maanzaadjes toe en roer om te mengen.
Giet het deeg in de voorbereide cakevorm en strijk het oppervlak glad met een spatel. Werk af met dunne plakjes wijnappelsien, als je wil. Lees mijn tip onderaan. Bak de bloedsinaasappel cake gedurende 50-55 min of tot een mes dat je er in het midden insteekt er proper uitkomt.
Laat de cake afkoelen in de vorm gedurende 10 min en zet hem daarna op een rooster om verder af te koelen.
Kook ondertussen het bloedsinaasappelsap samen met de suiker in een sauspan tot de suiker oplost en de mengeling net aan de kook komt. Haal de pan van het vuur.
Giet het glazuur traag over de cake terwijl die nog warm is, waarbij je het glazuur laat indringen. Leg een stuk bakpapier onder het rooster om het overtollige glazuur op te vangen. Laat de cake volledig afkoelen voor je hem in plakken snijdt.
Bron: recept van de blog The Whole Bite.
De cake lijkt me heerlijk maar ik heb geen idee wat wijnappelsienen zijn?
Hoi Annet
Zegt bloedsinaasappel jou meer?
https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedsinaasappel
De woordenschat tussen Vlamingen en Nederlanders durft al eens verschillen… 😉
Groetjes
Hallo myriam,
Vandaag je tarte moi gemaakt. Supper gelukt.
Alleen had ik een klein probleem om de deeg uit te rollen . Hij scheurde een beetje maar heb het toch kunnen fiksen. Zou ik iets fout gedaan hebben?
Groetjes en een fijn weekend
Andrea
Dag Andrea
Nee hoor, je hebt niks fout gedaan. Bij mij is dat ook het geval met het deeg van mijn échte Tarte à Moi taart. De finale Tarte à Moi taart (die in de winkel ligt) wordt met een ander deeg gemaakt. Ook het afbranden van de winkelversie gebeurt niet zoals in mijn oorspronkelijke versie.
Da’s het verschil tussen homemade en industrieel.
Heb je beide geproefd? Welke vind je ’t lekkerst?
Groetjes
Myriam
De taart was supper. Ik persoonlijk vind dat ze beter was dan de industriële taart.ik zal ze zeker nog meerdere keren maken. Zeker met de zomer in het verschiet en het vers fruit uit de tuin. Dank voor het fijne recept. Hopelijk eerste prijs.
Homemade is altijd beter dan industrieel. Daar is weinig aan te doen… 😉 Leuk dat je ze lekker vond!
x